Roślinne smakołyki - Sojade
gotujwstylueko.pl
Sojade to marka z wieloletnią tradycją, dziś ma do zaoferowania blisko 40 różnych produktów na bazie soi, ryżu i konopi, które doskonale sprawdzają się w roli deserów, a także z powodzeniem zastąpią śmietanę, czy mleko w diecie bez laktozy i wegańskiej.
Obietnica Sojade
Najlepsze składniki z najlepszych źródeł, ekologiczna soja, ryż i konopie są uprawiane we Francji. Wsady owocowe stosowane do deserów Sojade są produkowane w regionie Górnej Sabaudii, we Francji natomiast pozostałe składniki, takie jak: cukier, czekolada, kakao i kawa pochodzą od dostawców stosujących zasady Fair Trade.
Diety oparte na roślinach zapewniają idealną równowagę między zdrowym odżywianiem a smakiem. Produkty Sojade są wolne od glutenu, laktozy i od wszelkich składników pochodzenia zwierzęcego.
ŚWIADOMOŚĆ EKOLOGICZNA
Sojade to nie tylko smaczne ekologiczne produkty, marka angażuje się także w ochronę naszej planety.
Mając świadomość śladu węglowego każdego produktu stara się na każdym kroku ograniczać emisję CO2. Między innymi używa odnawialnych źródeł energii, a kierowcy Sojade są przeszkoleni w zakresie ekologicznych technik jazdy ciężarówkami na bio paliwo. Doniczki do upraw ekologicznych są częściowo wykonane z tektury z odzysku i recyklingu, wolne od ftalanów oraz Bisfenolu A.
Dlaczego soja?
DOBRE BIAŁKO
W świecie roślin białko sojowe jest najbardziej atrakcyjnym pod względem składu, ponieważ zawiera wszystkie osiem niezbędnych aminokwasów. Żywność na bazie soi jest zatem doskonałym źródłem pełnowartościowego białka w diecie roślinnej i dobrym uzupełnieniem produktów opartych na zbożach.
DOBRE TŁUSZCZE
Produkty Sojade zawierają bardzo mało tłuszczów nasyconych, ale zapewniają tłuszcze nienasycone i wielonienasycone (w tym kwasy tłuszczowe omega-3), których nasz organizm nie może syntetyzować i których często dostarczamy w niewystarczającej ilości. Obecnie powszechnie uznaje się, że dieta unikająca tłuszczów nasyconych przyczynia się do utrzymania normalnego poziomu cholesterolu.
NIE TYLKO DLA ALERGIKOW I WEGAN
Podobnie jak wszystkie produkty roślinne, które nie zawierają składników uzyskanych z mleka, produkty sojowe są naturalnie wolne od laktozy, co zapewnia dobre trawienie przez osoby o niskiej tolerancji na tę formę cukru. Brak laktozy stanowi idealną alternatywę dla osób uczulonych na ten składnik. Aby zapewnić odpowiednią dawkę substancji odżywczych, spożywane posiłki muszą być tak różnorodne, jak to możliwe i bogate w żywność pochodzenia roślinnego. Produkty Sojade to prosty i smaczny sposób na umieszczenie warzyw na Twoim talerzu.
Artykuł pochodzi z magazynu wiosna 2020 Gotuj w stylu eko.pl
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.