Runoland - „Dla nas ekologia to nie moda!
gotujwstylueko.pl„Dla nas ekologia to nie moda, to styl życia, dbałość o zdrowie i o środowisko, to myślenie o przyszłości w sposób dojrzały i odpowiedzialny. Czy wyroby ekologiczne są drogie? Zdecydowanie nie! Inwestujemy bowiem w nasze zdrowie, a to inwestycja długofalowa... Zmień sposób myślenia i Ty,nie szukaj tylko doraźnych korzyści!”. O firmie Runoland opowiada nam Przemysław Leśniewski.
JAKOŚĆ I EDUKACJA
Jako że jesteśmy firmą rodzinną i w głównej mierze zależy nam na zadowoleniu naszych klientów, jakość to nasze hasło przewodnie. Potwierdzeniem tego są liczne nagrody (Wicemistrz Agro ligi 2014, Gazela biznesu, Great Taste Award 2013w Londynie i wiele innych), ale również udział w programie„Wiem co jem” Pani Katarzyny Bosackiej. To właśnie nasza firma została wybrana przez zespół programu do pokazania, w jaki sposób należy przyrządzać zdrowe i naturalne produkty słodkie. Naszej firmie zależy również na edukacji naszych najmłodszych pociech. Częstymi gośćmi w naszym zakładzie są grupy przedszkolne,w których od najmłodszych lat, staramy się zaszczepić tę dbałość o środowisko, jak również o swoje zdrowie. Dzieci mają możliwość samodzielnego przygotowania oraz oczywiście wypróbowania przetworów przyrządzonych w tradycyjny sposób. Dzięki tym lekcjom dzieci będą wiedziały, na co zwracać uwagę podczas swych codziennych zakupów.
EKOLOGICZNE SUROWCE + MINIMALNA OBRÓBKA = JAKOŚĆ
Firma Runoland surowce do produkcji wyrobów ekologicznych pozyskuje wyłącznie z certyfikowanych gospodarstw rolnych i czystych ekologicznie obszarów leśnych. Nasze przetwory nie zawierają żadnych syntetycznych dodatków, konserwantów,utrwalaczy i barwników. Żywność poddajemy minimalnej obróbce termicznej, dzięki czemu zachowuje ona wysoką jakość i jest bogata w witaminy. Nasze przetwory ekologiczne goszczą na stołach nie tylko polskich rodzin. Produkty Runoland są dostępne w takich krajach, jak: Australia, Kanada, USA, Korea Południowa, Serbia, Gruzja oraz wielu krajach UE. Ciągły wzrost zainteresowania naszymi przetworami przyczynił się również do wprowadzenia w naszej firmie dodatkowych systemów jakości:certyfikat ekologiczny, Haccp, ISO, IFS oraz Dziedzictwo Kulinarne.
HISTORIA
Założycielem firmy jest Bogusław Leśniewski, który przez pierwsze lata sam rozwijał firmę. Osiem lat temu wsparł go syn Przemek i synowa Jola. Mamy nadzieje, że za kilka lat do grona pracowników dołączą również ich synowie.
GRZYBY Z NAJCZYSTSZYCH LASÓW
Firma Runoland od początku swego istnienia, czyli już ponad 25 lat, zajmuje się skupem i przetwórstwem grzybów leśnych. Nasze ekologiczne grzyby pozyskujemy wyłącznie z terenów, gdzie przez minimum 3 lata nie były stosowane żadne środki ochrony roślin. W takim miejscu, z dala od dużych skupisk ludzkich oraz przemysłu, zakładamy swoje punkty skupu. Runo leśne zbierane jest przez naszych długoletnich zbieraczy, którzy doskonale znają się na grzybach czy też jagodach. Grzyby odbieramy codziennie, a ich przerób następuje jeszcze tego samego dnia w naszym zakładzie. Daje to nam pewność, że surowiec używany do produkcji jest najwyższej jakości. W naszym zakładzie przetwarzamy między innymi: borowiki szlachetne,podgrzybki brunatne czy też opieńki. Nasi klienci najbardziej zasmakowali w grzybach marynowanych oraz suszonych,które są wspaniałym dodatkiem do rodzinnych obiadów.
ZAPRASZAMY DO SMAKOWANIA NASZYCH PRODUKTÓW!
Artykuł pochodzi z kwartalnika Gotuj w stylu eko.pl
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.