Dobrodziejstwa eko piwa
lekkostrawnieDobra wiadomość dla wszystkich smakoszy piwa! Wasz ulubiony złocisty napój nie tylko gasi pragnienie, ale ma właściwości lecznicze. Piwo w wersji eko potrafi jeszcze więcej!
Jego zdrowotne walory potwierdzają badania medyczne. Jeśli w procesie produkcji używa się samych naturalnych składników, wówczas piwo jest w 96% przyswajane przez organizm.
Alfabet korzyści.
Piwo bogate jest w witaminy i minerały, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
- Aminokwasy - są materiałem budulcowym białek oraz tkanki mięśniowej, wspierają proces regeneracji energii, rozwój mięśni, spalanie tłuszczów oraz pracę naszego umysłu.
- wit. z grupy B - dzięki nim proces trawienia zachodzący w naszych organizmach zyskuje nowy katalizator - przebiega lepiej, czyli szybciej, a Ty pozbywasz się uczucia ciężkości. Witaminy z tej grupy wpływają kojąco na układ nerwowy, dbają o prawidłowy metabolizm i pozytywnie wpływają na koncentrację.
- Betakaroten (prowitamina A) - odpowiada za budowę szkliwa, wpływa na wzrok, poprawia kondycję skóry, ma działanie przeciwutleniające.
- wit. E - chroni przed zawałem, wspiera męską płodność, dodaje energii, witalności, urody, ma działanie antyzakrzepowe.
- Fosfor i wapń - niezbędne do prawidłowego funkcjonowania kości, w duecie i osobno działają wzmacniająco na zęby.
- Magnez - wzmacnia mięśnie, koi nerwy, pomaga pozbyć się skurczy i zapobiega zawałom serca, stymuluje pamięć i myślenie.
- Potas - reguluje równowagę wodną organizmu, utrzymuje prawidłowy rytm serca, ułatwia myślenie zaopatrując mózg w tlen.
- Żelazo - zabezpiecza przed anemią, jest szczególnie ważne dla kobiet i osób po zabiegach operacyjnych
Ile?
Wszystkich, którzy po tym artykule usprawiedliwili swoje chmielowe słabostki, musimy rozczarować. Złocisty napój sprzyja zdrowiu w niewielkich ilościach - dzienna porcja nie powinna przekroczyć 0,5 l. W nieco bardziej uprzywilejowanej pozycji znajduje się eko piwo. Do jego produkcji używa się tylko certyfikowanych produktów ekologicznych oraz całych suszonych szyszek chmielu, zaś składników nie konserwuje się siarką, jak w przypadku konwencjonalnych napojów tego typu. Eko piwo ma także swoją wersję bezalkoholową, której może skosztować każdy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.