Babeczki z ziemniaków z fasolką i grillowanym boczkiem
Monika LemkoRodzaj posiłku: przystawki i przekąski, z grilla
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Konkurs z czarną fasolką
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, jajka, mięso, strączkowe, nabiał krowi
Składniki:
jajka - 4 szt.
śmietana 18%, - 200 ml
sera żółtego - 20 g
ugotowana fasolka BIo - 6 łyżek
surowego boczku w plastrach - 100 g
świeży rozmaryn - 1 kilka listków
pieprz czarny świeżo mielony - 1 do smaku
młoda marchewka - 6 szt.
młoda pietruszka - 4 szt.
syrop z agawy - 1 łyżeczka
olej rzepakowy - 1 trochę
Dodatkowe informacje:
Babeczki podajemy z boczkiem, marchewką i pietruszką. SmacznegoSposób przygotowania:
Roztrzepujemy jajka ze śmietaną, doprawiamy solą i pieprzem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.