Grillowa sałatka z wieprzowiny, nadziewanej papryczki, botwinki i fasolki
Monika LemkoRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Konkurs z czarną fasolką
Zawiera: nabiał, mięso, cytrusy, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
startego imbiru, - 1 łyżeczka
wody, - 2 łyżki
oleju rzepakowego, - 10 ml
cukru brązowego, - 2 łyżki
sok z połowy cytryny, do smaku
soli himalajskiej, - 2 łyżeczki
czarnego pieprzu świeżo zmielonego, - 1 łyżka
szynki wieprzowej, - 400 g
ugotowanej wcześniej fasolki, - 100 g
całe oliwki zielone, - 18 szt.
ziarenka kapary, - 18 szt.
pomidory suszone w zalewie oliwnej, - 18 szt.
ser naturalny piato lub camembert, - 250 g
cebule szarlotka i biała, - 6 szt.
botwinka z młodych buraków,. - 1 pęk
olej rzepakowy, - 50 ml
sól, do smaku
pieprz do smaku
Dodatkowe informacje:
Czas przygotowania nie obejmuje czasu marynowania mięsa.Sposób przygotowania:
Mięso myjemy i kroimy na kawałki 2 - 3 centymetrowe. Przekładamy do marynaty i odstawiamy na 4 godz. do lodówki.
Kawałki mięsa i cebulę nabijamy na szpikulce do grillowania.
Mięso układamy na rożnie i grillujemy co jakiś czas odwracając.
Papryczki, również grillujemy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.