Grillowane polędwiczki z indyka miętowo pieprzowe, otulone prosciutto, cukinią z ...
Monika LemkoRodzaj posiłku: z grilla
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Konkurs z oliwami BIO PLANÈTE – przepis na marynatę
Zawiera: mięso, soja, drób, wieprzowina
Składniki:
świeża mięta pieprzowa - 1 garść
świeży lubczyk - 1 garść
słodka musztarda, płaska - 1 łyżka
chili świeżo mielona do smaku
pieprz kolorowy świeżo mielony do smaku
ocet z białego wina - 1 łyżka
sos sojowy - 2 łyżki
Ekologiczny Dezodorowany Olej do gotowania i smażenia - 7 łyżek
polędwiczki z indyka - 3 szt.
mała cukinia - 1 szt.
szynka prosciutto w plastrach (ok. 6 szt) - 100 g
młode ziemniaki kilka
młode marchewki kilka
cukier do smaku
sól do smaku
Ekologiczny Dezodorowany Olej do gotowania i smażenia
Dodatkowe informacje:
https://gotujwstylueko.pl/files/recipes2/aa2.jpgSposób przygotowania:
Rada: można tez bardzo drobno posiekać zioła i wymieszać z pozostałymi składnikami, bez użycia blendera
Roladę grillujemy po 15 min, z dwóch str.
Umyte i osuszone marchewki, skrapiamy olejem, grillujemy, pod koniec oprószamy cukrem.
Ziemniaki, pod koniec oprószamy solą, a marchewki cukrem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.