Białkowa tarta
biogolRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Sylwester
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał kozi, owczy, nabiał, nabiał krowi
Składniki:
mąka ryżowa - 1/2 szklanki
mąka gryczana jasna - 1/2 szklanki
białko roślinne np ryżowe lub z pestek dyni - 2 łyżki
masło lub olej kokosowy - 50 g
woda zimna - 2 - 3 łyżki
przyprawa prowansalska - 1/2 łyżeczki
sól do smaku
szpinak - 200 g
czosnek - 2 ząbki
serek kozi - 200 g
suszone pomidory z oliwy - 8 szt.
Dekoracja -
pomidorki koktajlowe - 8 szt.
zielone liście - szpinak, rukola, mikrolistki lub kiełki garść
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.