Białkowe wytrawne naleśniki
biogolRodzaj posiłku: śniadanie
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: jajka, owies
Składniki:
białko ryżowe - 20 g
białko z pestek dyni - 20 g
mąka ryżowa - 80 g
mleko roślinne - 2 szklanki
jaja - 4 szt.
zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
Farsz -
pieczarki - 600 g
sól do smaku
pieprz do smaku
Sos -
pulpa pomidorowa - 250 ml
czosnek - 1 - 2 ząbek
Dekoracja -
rukola, kiełki lub mikroliście kilka listków
olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Rozgrzewamy tłuszcz na patelni i smażymy naleśniki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.