Kiszony buraczek na szpinaku z orzechową nutą
MonikaBRodzaj posiłku: lunchbox, przystawki i przekąski, sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), Konkurs NA PRZEPIS JESIENNY z olejem BIO PLANÈTE
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie
Składniki:
Kiszone buraczki - 1/2 szklanki
Cebula biała - 1 szt.
Sól do smaku
Orzechy włoskie łuskane - 1 garść
Dodatkowe informacje:
Domowe kiszone buraczki są smaczne i bardzo zdrowe. Sałatka po wymieszaniu wszystkich składników wygląda mało ciekawie ale jest przepyszna! Świetnie pasuje do gotowanych na twardo jaj lub do wędlin na zimno. Sól dodałam tylko do szpinaku żeby zmiękł, można odrobinę posypać cebulkę. Zalewa z buraczków jest słona i trzeba uważać żeby nie przesolić sałatki. Smacznego!Sposób przygotowania:
Kiszone buraczki wyjąć z zalewy, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Przygotować orzechy włoskie.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.