Pilaw jarski z ryżem pełnoziarnistym
Anna SzcześniakRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: Konkurs na Szefa Kuchni, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: nabiał, grzyby, nabiał krowi
Składniki:
marchewka - 2 szt.
cebula - 2 szt.
zielony groszek (mrożony) - 1/2 szklanki
sól i pieprz do smaku
masło klarowane - 2 łyżki
Dodatkowe informacje:
Ryż pełnoziarnisty ma dość zdecydowany smak, który nie koniecznie jest dla wszystkich łatwy do przyjęcia. W takim przypadku można użyć ryżu jasnego, doskonale nadaje się do tego celu ryż typu paraboiled .Sposób przygotowania:
Posolić, dodać trochę pieprzu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.