keks na słono z pistacjami i serem kozim
Anna SzcześniakRodzaj posiłku: przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: Konkurs na Szefa Kuchni
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał kozi, owczy, nabiał, jajka, orzechy wszystkie
Składniki:
zmielone siemię lniane-złociste - 1/2 szklanki
jajka - 3 szt.
olej kokosowy - 2/3 szklanki
wino białe wytrawne - 2/3 szklanki
ser kozi - 15 dag
pestki dyni garść
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
imbir - 1 łyżeczka
kurkuma szczypta
Sposób przygotowania:
Ważne jest, aby ciasto mieszać podnosząc do góry łyżką,by dobrze je napowietrzyć.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.