Keks z warzywami
Anna SzcześniakRodzaj posiłku: przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: Konkurs na Szefa Kuchni
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: jajka
Składniki:
zmielone siemię lniane-złociste - 1/2 szklanki
olej kokosowy - 2/3 szklanki
wino białe-wytrawne - 2/3 szklanki
jajka - 3 szt.
pestki dyni garść
papryka czerwona - 1 szt.
cebula - 1/2 szt.
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
kurkuma szczypta
imbir - 1 łyżeczka
sól szczypta
Dodatkowe informacje:
Użyta w tym przepisie ilość brokuła to mniej więcej jedna trzecia jego część, dobrze jest więc wcześniej zaplanować jak zagospodarować pozostałą jego część.Sposób przygotowania:
Paprykę kroimy w kostkę.
Po upieczeniu zostawiamy ciasto w piekarniku na 10 minut przy uchylonych drzwiczkach, tak by trochę przestygło.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.