Pyzy z pasztetką od Mamy na medal
MamaNaMedalRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Zawiera: jajka, mięso
Składniki:
mąka ziemniaczana - 5 łyżek
jajo - 1 szt.
słoninka na skwarki do smaku
Sposób przygotowania:
2.Odcedzam z wody i ubijam dokładnie tłuczkiem.
3.Ziemniaki wyjmuję na blat i czekam aż będą ciepłe nie gorące.
4. Wbijam jajo, dosypuje mąki i całość bardzo dokładnie ugniatam.
5. Z ugniecionego ciasta urywam kawałek i robię kulkę.
6. W kulce robię wgniecenie wkładam kawałeczek pasztetki i kulkuję ponownie.
Tak przygotowane pyzy wrzucam na wrzącą wodę i gotuję do momentu wypłynięcia wszystkich na wierzch.
Wyciągam na talerzyk i ozdabiam skwarkami do smaku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.