![Placuszki z cukinii](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-08/8544-photo-main.jpg)
Placuszki z cukinii
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, jajka, pszenica
Składniki:
jaja - 2 szt.
mąka pszenna - 6 łyżek
sól - 1 do smaku
pieprz ziołowy - 1 do smaku
olej trochę
Sposób przygotowania:
Po ok 10 minutach starannie cukinię odcisnęłam z nadmiaru wody
Do cukinii dodałam dwa surowe jaja, 3 łyżki jogurtu naturalnego, 6 łyżek mąki pszennej oraz: pieprz i czosnek z torebki do smaku. Całość wymieszałam przed nakładaniem na patelnie.
Na rozgrzanym tłuszczu łyżką wykładałam ciasto i smażyłam po parę minut z obu stron na złocisty kolor.
Usmażone placuszki odsączyłam na papierowym ręczniku i podałam do jedzenia
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.