Ryba z fasolką i jajecznicą
MamaNaMedalRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: jajka, strączkowe, ryba i owoce morza
Składniki:
fasolka szparagowa - 300 g
jaja - 2 szt.
tłuszcz trochę
Sposób przygotowania:
Rozgrzałam patelnię z tłuszczem.
Każdy z płatów filetów rybnych ( mintaj ) maczałam dokładnie w jaju i smażyłam na patelni.
Po usmażeniu odsączyłam z tłuszczu.
Fasolkę szparagową ugotowałam odcedziłam i wyłożyłam na talerz jako dodatek do ryb.
Pozostałą ilość rozbełtanego jaja wylałam na patelnię i zrobiłam z tego jajecznicę.
Podałam na fasolce.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.