Quinoa z suszonymi pomidorami i groszkiem
Eksperymentalnie_comRodzaj posiłku: danie główne, lunchbox
Specjalne: Szef Kuchni - II etap, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Składniki:
suszone pomidory - 5 szt.
mrożony groszek - 0,5 szklanki
czosnek - 1 ząbek
pieprz cayenne - 1 szczypta
zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
bulion - 2 szklanki
Sposób przygotowania:
kilka suszonych pomidorów
1/2 szklanki mrożonego zielonego groszku (zalanego wrzątkiem i odcedzonego)
sól, pieprz cayenne (lub pieprz kolorowy)
ząbek czosnku
czosnek niedźwiedzi
zioła prowansalskie
Quinoa wrzucić do wrzącego bulionu i gotowuj pod przykryciem ok. 15 min. Zdjejmij z ognia i odstaw aż kasza wchłonie cały płyn albo odcedź.
Groszek zalej wrzącą wodą by się rozmroził
Czosnek drobno posiekaj.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.