Menu
  • Jak zacząć
  • Przepisy
  • Artykuły
  • Szefowie kuchni
  • Aktualności
Jak zacząć

Czytaj:

  • FAQ
  • Wprowadzenie
  • Nagrody
  • Użytkownicy
  • Ranking
Przepisy

Czytaj:

  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
Artykuły

Czytaj:

  • Eko produkty
  • Kulinarne ABC
  • Podróże
  • Eko Styl
  • Eko Producenci
  • Miary i wagi
Szefowie kuchni

Czytaj:

  • Nikita
  • Dorota Rozbicka
  • wegeweda
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Iwona Kuczer
  • Barbara Strużyna
  • Magdalena Nagler - foodmania
Aktualności

Czytaj:

  • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
  • Prenumerata
  • Gdzie dostać magazyn?
  • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
Jesteś tu:Strona głównaAktualnościKonkursy!Konkurs z oliwami BIO PLANÈTE – przepis na marynatę
Konkurs z oliwami BIO PLANÈTE – przepis na marynatę
11 / 05 / 2018

Konkurs z oliwami BIO PLANÈTE – przepis na marynatę

gotujwstylueko.pl

ROZPOCZYNAMY KONKURS NA PRZEPIS NAJSMACZNIEJSZEJ MARYNATY DO DAŃ Z GRILLA Z OLEJAMI BIO PLANÈTE!

Co trzeba zrobić?

To proste!

Pierwsze 24 osoby, które wyrażą chęć udziału w konkursie w komentarzu pod postem konkursowym na naszym facebook’u: https://pl-pl.facebook.com/gotujwstylueko/ , dostaną jeden, losowo wybrany olej do smażenia i gotowania marki BIO PLANÈTE!

Co dalej?

Osoby te będą zobligowane do przygotowania minimum jednego przepisu na NAJSMACZNIEJSZĄ MARYNATĘ DO DAŃ Z GRILLA z użyciem oleju BIO PLANÈTE i zamieszczenia go w serwisie www.gotujwstylueko.pl

Tylko uwaga – masz czas na zamieszczenie przepisu do 8 czerwca 2018 roku!

Komisja konkursowa rozstrzygnie konkurs do 15 czerwca 2018 r.

Nagrodą w konkursie są:

Za I miejsce: 3 oleje do gotowania i smażenia marki BIO PLANÈTE po 500 ml każdy

Za II miejsce: 2 oleje do gotowania i smażenia marki BIO PLANÈTE po 500 ml każdy

Za III miejsce: 1 olej do gotowania i smażenia marki BIO PLANÈTE 500 ml

 

Regulamin konkursu na 

„Najlepszy przepis na marynatę do dań z grilla z wykorzystaniem oleju do gotowania i smażenia z Ghee Bio 500 ml, Oliwy z Oliwek do smażenia i Dezorowanego Oleju marki BIO PLANÈTE”

         I.            POSTANOWIENIA OGÓLNE

  1. Organizatorem konkursu na „na „Najlepszy przepis na marynatę do dań z grilla z wykorzystaniem oleju do gotowania i smażenia z Ghee Bio 500 ml, Oliwy z Oliwek do smażenia i Dezorowanego Oleju marki BIO PLANÈTE” (dalej: „Konkurs”) jest firma Bio Planet S.A., z siedzibą w Wilkowej Wsi 7, 05-084 Leszno, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem 0000244648, przez Sąd Rejonowy dla M. St. Warszawy w Warszawie XIV Wydział Gospodarczy KRS, z kapitałem zakładowym (opłaconym) w wysokości 2.800.000 zł, numer NIP 586-216-07-38, (dalej: „Organizatorem”).
  2. Zgłoszenia do Konkursu będę odbywały się przez fanpage na facebook’u portalu gotujwstylueko.pl https://www.facebook.com/gotujwstylueko,  a Konkurs zostanie przeprowadzany i rozstrzygnięty na stronie internetowej www.gotujwstylueko.pl (dalej: „Serwis”).
  3. Organizator informuje, że Konkurs nie jest w żaden sposób, ani w żadnym zakresie sponsorowany, popierany, przeprowadzany, administrowany ani stowarzyszony z serwisem Facebook (http://www.facebook.com) ani z nim związany. „Facebook” jest znakiem towarowym zastrzeżonym przez Facebook Inc.
  4. Informacje i dane osobowe podawane przez osobę zgłaszającą udział w Konkursie są informacjami udostępnianymi Administratorowi i Organizatorowi.
  5. Tekst Regulaminu jest dostępny pod adresem: www.gotujwstylueko.pl , a hiperłącze odsyłające do niego jest opublikowane przy poście konkursowym.

       II.            UCZESTNICY KONKURSU

  1. Udział w Konkursie jest bezpłatny i dobrowolny.
  2. Uczestnikiem Konkursu (dalej: „Uczestnik”) – może być osoba fizyczną, która:

a)       Jest pełnoletnia;

b)       Posiada przynajmniej ograniczoną zdolność do czynności prawnych;

c)       Posiada utworzone i zarejestrowane konto użytkownika na Facebooku zgodnie z regulaminem Facebook’a (URL: http://www.facebook.com/legal/terms);

d)       Posiada utworzone i zarejestrowane konto użytkownika na portalu gotujwstylueko.pl zgodnie z regulaminem Serwisu.

e)       Nie jest pracownikiem firmy Bio Planet S.A. i szefem kuchni Serwisu.

     III.            CZAS I WARUNKI KONKURSU

  1. Warunkami uczestnictwa w Konkursie są łącznie:

a)       Zapoznanie się z treścią Regulaminu przed przystąpieniem do Konkursu;

b)       Wykonanie zadania konkursowego.

  1. Zadanie konkursowe polega na wysłaniu komentarza pod postem konkursowym na fanpage’u Serwisu: https://www.facebook.com/gotujwstylueko wyrażającego chęć wzięcia udziału w Konkursie, a następnie stworzenia przepisu z wykorzystaniem dostarczonego przez Organizatora losowo wybranego oleju do gotowania i smażenia z Ghee 500 ml, Oliwy z Oliwek do smażenia lub Dezorowanego Oleju marki Bio Planete (dalej: „Produkt Konkursowy) i umieszczenia przepisu na marynatę na portalu gotujwstylueko.pl z zaznaczeniem opcji przy wprowadzaniu przepisu „Konkurs z oliwami BIO PLANÈTE – przepis na marynatę”
  2. Organizator wyznaczy 24 pierwsze osoby, które zdeklarują chęć udziału w konkursie - będą one zobligowane do wysłania maila wraz z danymi adresowymi i nr telefonu dla kuriera na adres: marketing@bioplanet.pl . W ciągu 5 dni od skontaktowania się i ustalenia adresu wysyłki, Organizator wyśle Produkt Konkursowy na wskazany adres. Brak adresu do wysyłki eliminuje uczestnika z Konkursu.
  3. Do zgłoszenia Konkursu bierze się pod uwagę datę i godzinę wpisania komentarza pod postem Konkursowym na  facebook’u https://www.facebook.com/gotujwstylueko
  4. W momencie otrzymania oleju do gotowania i smażenia z Ghee Bio 500 ml, Oliwy z Oliwek do smażenia lub Dezorowanego Oleju marki Bio Planete, Uczestnik zobowiązuje się do wykonania minimum jednego przepisu z Produktem Konkursowym i zamieszczenia tego przepisu na portalu gotujwstylueko.pl z zaznaczoną opcją przy wprowadzaniu przepisu „Konkurs z oliwami BIO PLANÈTE – przepis na marynatę” najpóźniej do 8 czerwca 2018 r. do godz. 23:59
  5. Zamieszczony przepis konkursowy musi spełniać wszystkie wymogi Regulaminu Serwisu, dostępnego pod adresem http://gotujwstylueko.pl/regulamin-i-polityka-prywatnosci/, oraz:

a)       W składnikach potrawy musi zawierać Produkt Konkursowy;

b)       Musi posiadać zdjęcie gotowej potrawy;

c)       Musi zawierać szczegółowy opis etapów przygotowania potrawy;

d)       Posiadać zaznaczoną opcję „Konkurs z oliwami BIO PLANÈTE – przepis na marynatę” w dziale „Specjalne” przy wprowadzaniu przepisu.

  1. Uczestnik Konkursu może wprowadzić dowolną ilość przepisów na Konkurs.
  2. Wszystkie przepisy konkursowe umieszczane w Serwisie po 8 czerwca 2018 r. nie będą brane pod uwagę.
  3. Organizator zastrzega sobie prawo do usuwania Odpowiedzi i/lub komentarzy, które nie są zgodne z regulaminem portalu Facebook i/lub zawierają obraźliwe treści, wulgaryzmy.
  4. Rozstrzygnięcie Konkursu (opublikowanie wyników) nastąpi do godziny 24.00 dnia 15 czerwca 2018 r. Lista zwycięzców Konkursu, zawierająca nazwę Użytkownika, zostanie opublikowana na stronie Serwisu, w zakładce „Aktualności”.

     IV.            NAGRODY I WYŁANIANIE ZWYCIĘZCÓW

  1. Nad prawidłowym przebiegiem Konkursu i przyznaniem nagród czuwa Komisja Konkursowa, powołana przez Organizatora. W skład Komisji Konkursowej wchodzą:

- Barbara Strużyna – Redaktor naczelny portalu gotujwstylueko.pl

- Pia Richter – BIO PLANÈTE

- Katarzyna Burzyńska – Redaktor naczelny magazynu gotujwstylueko.pl

- Martyna Wasilewska – Kierownik Zespołu Marketingu Bio Planet S.A.

  1. Nagrodą Konkursu są:

Za I miejsce: 3 oleje do gotowania i smażenia marki BIO PLANÈTE po 500 ml każdy

Za II miejsce: 2 oleje do gotowania i smażenia marki BIO PLANÈTE po 500 ml każdy

Za III miejsce: 1 olej do gotowania i smażenia marki BIO PLANÈTE 500 ml

  1. Zasady przyznawania nagród w Konkursie

a)       Nagroda przyznawana przez Komisję Konkursową – kryteria oceny:
- oryginalność,
- łatwość przyrządzenia,
- wygląd (zdjęcie) potrawy końcowej,
- wygląd (zdjęcia) etapów przygotowań (mile widziane)

  1. Komisja Konkursowa wybierze 3 zwycięskie przepisy Konkursu.
  2. Organizator będzie kontaktował się ze Zwycięzcami drogą mailową. Zwycięzcy poinformują drogą mailową Organizatora o wyborze nagród i podadzą Organizatorowi adres wysyłki Nagród.
  3. Nagrody będą wysłane do Zwycięscy konkursu do 29 czerwca 2018 roku.

       V.            TRYB SKŁADANIA I ROZPATRYWANIA REKLAMACJI

  1. Reklamacje związane z uczestnictwem w Konkursie mogą być zgłaszane najpóźniej do 14 dni od daty zakończenia Konkursu. Prosimy o wysyłanie reklamacji drogą mailową (marketing@bioplanet.pl) lub listownie na adres Organizatora: Bio Planet S.A., z dopiskiem „Konkurs z oliwami BIO PLANETE – edycja 2018”.
  2. Reklamacja otrzymana przez Organizatora po terminie nie zostanie rozpatrzona (decyduje data stempla pocztowego).
  3. Postępowanie reklamacyjne trwa 30 dni roboczych, włączając w to zawiadomienie Uczestnika Konkursu o wyniku reklamacji listem poleconym wysłanym w powyższym terminie (liczy się data nadania listu). Po wyczerpaniu postępowania reklamacyjnego Uczestnikowi przysługuje prawo do dochodzenia nieuwzględnionych roszczeń w sądzie.

     VI.            POSTANOWIENIA KOŃCOWE

  1. Regulamin Konkursu jest dostępny na www.gotujwstylueko.pl
  2. Udział Uczestnika w Konkursie oznacza akceptację zasad Konkursu zawartych w Regulaminie.
    Udział w Konkursie jest jednoznaczny z udzieleniem prawa firmie Bio Planet S.A., do nieodpłatnego wykorzystywania przesłanego przepisu.
  3. Z chwilą zamieszczenia przepisu na stronach www.gotujwstylueko.pl, Organizator nabywa własność do receptury i całego przepisu zgłoszonego przez Użytkownika serwisu na konkurs.
  4. Z chwilą wydania nagrody Użytkownikowi, Organizator nabywa nieodpłatnie majątkowe prawa autorskie do nagrodzonej lub wyróżnionej pracy Użytkownika na następujących polach eksploatacji:
    -prezentowanie nagrodzonych prac w różnych publikacjach zarówno w prasie, jak i Internecie.
  5. Organizator nie odpowiada za szkodę majątkową lub niemajątkową, poniesioną przez Uczestnika w wyniku jego udziału w Konkursie.
  6.  Administratorem danych osobowych udostępnionych przez Uczestników Konkursu jest firma Bio Planet S.A.
  7. Biorąc udział w Konkursie, Uczestnik wyraża zgodę na gromadzenie, przetwarzanie i wykorzystanie podanych danych, zgodnie z ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia 18 lipca 2002 (Dz. U. z roku 2002, Nr 144, poz.1204). Dane osobowe są przetwarzane wyłącznie w celach związanych przedmiotowo z uczestnictwem Uczestnika w Konkursie oraz działaniami promocyjnymi i marketingowymi dotyczącymi firmy Bio Planet S.A.
  8. Uczestnik ma prawo wglądu do swoich danych, a także prawo ich poprawiania i żądania ich usunięcia z bazy danych. Przetwarzanie danych podanych przez Uczestnika w ramach Konkursu odbywa się zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity: Dz. U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926 ze zm.) oraz ustawą z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144, poz. 1204 ze zm.).
  9. Organizator zastrzega sobie prawo zmiany niniejszego Regulaminu i warunków lub zasad Konkursu, Pod warunkiem, że zmiany nie będą naruszać praw już nabytych przez Uczestników Konkursu.
  10. We wszystkich sprawach dotyczących Konkursu, a nieuregulowanych Regulaminem mają zastosowanie przepisy prawa polskiego, w szczególności przepisy Kodeksu Cywilnego.
  11. Skierowanie sprawy na drogę sądową może nastąpić wyłącznie po wyczerpaniu drogi postępowania reklamacyjnego.
  12. Wszelkie spory dotyczące Konkursu, które nie znajdą rozwiązania w trybie reklamacyjnym, będą rozstrzygane przez sąd właściwy dla siedziby Organizatora.

Pobierz PDF

gusia1000
gusia1000 powiedział/a:
Fajny konkurs.
cytuj odpowiedz 05.07.2018, godz. 18:25

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.

Dodaj przepis i zdobądź
punkty

dodaj przepis

Zaloguj się przez serwisy społecznościowe:

Zaloguj się do serwisu:

Nie masz jeszcze konta?

rejestruj mnie

Ranking:
TOP 10

  • 370090 Renixx Renixx
  • 207218 gosia56 gosia56
  • 204683 Stokrotka Stokrotka
  • 167278 paulina2157 paulina2157
  • 127267 H A B I B I  ☺ H A B I B I ☺
  • 118815 Zielone Koktajle Zielone Koktajle
  • 114704 Zdrowie na języku Zdrowie na języku
  • 99827 Bożena1960 Bożena1960
  • 88321 annaeko annaeko
  • 72608 dorotaR dorotaR
zobacz cały ranking

Przepisy:
Polecane

Wiosenna sałatka z białymi szparagami, awokado i brokułem

Wiosenna sałatka z białymi szparagami, awokado i brokułem

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
9 6 10 min
Sushi KETO

Sushi KETO

Barbara Strużyna
4 4 25 min
Owsianka błonnikowa

Owsianka błonnikowa

Barbara Strużyna
7 5 15 min
Owsiane ciasteczka z jabłkiem jak owsianka

Owsiane ciasteczka z jabłkiem jak owsianka

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
4 5 30 min
Zielona owsianka z migdałami i kiwi

Zielona owsianka z migdałami i kiwi

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
8 6 10 min
Omlet z młodymi ziemniakami i szparagami

Omlet z młodymi ziemniakami i szparagami

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
13 10 20 min
Chłodnik w wersji fusion

Chłodnik w wersji fusion

My Little Food Safari
13 16 30 min
Piegowate naleśniki

Piegowate naleśniki

Mariola
5 4 40 min
Sałatka wiosenna buddha bowl

Sałatka wiosenna buddha bowl

FioletoweAparaty
12 9 25 min
Krem ze szparagów z pieczarkami

Krem ze szparagów z pieczarkami

mariola.mk
11 5 30 min
Pasta z groszku zielonego

Pasta z groszku zielonego

Zuzanna Wiśniewska
11 8 5 min
Zielone muffinki matcha ze szpinakiem

Zielone muffinki matcha ze szpinakiem

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
9 6 40 min
Sałatka z czarną quinoa i z kiełkami rzodkiewki  w słoiku na wynos

Sałatka z czarną quinoa i z kiełkami rzodkiewki w słoiku na wynos

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
16 11 40 min
Herbatka ze świeżej pokrzywy

Herbatka ze świeżej pokrzywy

Barbara Strużyna
10 8 10 min
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).

czytaj więcej na bioplanet