Soja Sojade - Obietnica Sojade
gotujwstylueko.plSojade to marka należąca do firmy Triballat Noyal z siedzibą w Bretanii, we Francji. Triballat Noyal od 40 lat stawia na rolnictwo ekologiczne. Sojade to marka założona w 2002 roku i od samego początku poszerza swoją ofertę. Dziś oferuje ponad 30 różnych produktów na bazie soi, ryżu i konopi, które doskonale sprawdzają się w roli deserów, a także z powodzeniem zastąpią śmietanę, czy mleko w diecie bez laktozy i wegańskiej.
Korzyści zdrowotne soi
DOBREJ JAKOŚCI BIAŁKO:
W świecie roślin białko sojowe jest najbardziej atrakcyjnym pod względem składu, ponieważ zawiera wszystkie osiem niezbędnych aminokwasów. Żywność na bazie soi jest zatem doskonałym źródłem pełnowartościowego białka w diecie roślinnej i dobrym uzupełnieniem produktów opartych na zbożach.
TŁUSZCZE DOBREJ JAKOŚCI:
Produkty Sojade zawierają bardzo mało tłuszczów nasyconych, ale zapewniają tłuszcze nienasycone i wielonienasycone (w tym kwasy tłuszczowe omega-3), których nasz organizm nie może syntetyzować i których często dostarczamy w niewystarczającej ilości. Obecnie powszechnie uznaje się, że dieta unikająca tłuszczów nasyconych przyczynia się do utrzymania normalnego poziomu cholesterolu.
BRAK LAKTOZY I INNYCH BIAŁEK MLEKA:
Podobnie jak wszystkie produkty roślinne, które nie zawierają składników uzyskanych z mleka, produkty sojowe są naturalnie wolne od laktozy, co zapewnia dobre trawienie przez osoby o niskiej tolerancji na tę formę cukru. Brak laktozy stanowi idealną alternatywę dla osób uczulonych na ten składnik. Aby zapewnić swojemu organizmowi odpowiednią dawkę substancji odżywczych, spożywane posiłki muszą być tak różnorodne, jak to możliwe i bogate w żywność pochodzenia roślinnego. Produkty Sojade to prosty i smaczny sposób na umieszczenie warzyw na Twoim talerzu.
Artykuł pochodzi z kwartalnika lato 2019 Gotuj w stylu eko.pl
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.