Ciasto z dyni
życie roślinneRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): amerykańska
Użyte składniki: wegańskie, wegetariańskie
Zawiera: gluten, pszenica
Składniki:
wegańska margaryna - 80 g
mąka - 1 i 1/4 filiżanki
sól - 1/2 łyżeczki
woda lodowata - 6 łyżek
- masa dyniowa
puree z dyni - 2 i 3/4 filiżanki
syrop klonowy - 1/4 filiżanki
mleko roślinne - 1/3 filiżanki
olej - 1 łyżka
skrobia ziemniaczana - 2 i 1/2 łyżki
mieszanka cynamonu, imbiru, gałki muszkatołowej i goździków - z przewagą cynamonu - 1 i 3/4 łyżeczki
- krem
stała część mleka kokosowego z puszki - 1 szt.
cukier puder - 3 łyżki
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.