• Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki zawiera duże ilości - prowitaminy A (beta-karoten) odpowiedzialnej m.in. za prawidłowe widzenie; - witaminy C (4 razy więcej niż w kapuście kiszonej), dodawajmy ją do nieco przestudzonych potraw lub spożywajmy bez podgrzewania ponieważ poddana obróbce termicznej szybko się utlenia i traci swoje właściwości; - magnezu będącego składnikiem chlorofilu (barwnik nadający kolor zielony)podobnego w swej strukturze do hemoglobiny, podnosi efektywność serca. Natka pietruszki jest polecana przy problemach z pęcherzem, wykazuje działanie moczopędne i antyseptyczne. Przynosi ulgę w bólach miesiączkowych. Maskuje nieświeży oddech np. po spożyciu czosnku. Pobudza wydzielenie śliny i soku żołądkowego co z kolei ułatwia trawienie.
  • Czy wiesz, że... możesz uniknąć ziarenek gorczycy, pieprzu i ziela angielskiego w bigosie, zalewie, zupie czy gulaszu? Wystarczy do gotowanej potrawy wrzucić powieszoną na łańcuszku bądź dratwie metalową kulę- zaparzacz do herbaty liściastej, wypełnioną ziarenkami przypraw. Oczywiście unikamy takich na rączce z tworzywa sztucznego.
  • Czy wiesz, że... banany mogą świecić w ciemności? Z powodu degradacji chlorofilu prowadzącej do nagromadzenia się fluorescencyjnej substancji na skórze owocu, banany świecą pod wpływem promieni UV.
  • Czy wiesz, że... kokos ma oczy? Każdy widział charakterystyczne oczka na orzechu kokosowym, co ciekawe jedno z nich to miejsce, gdzie skorupa jest cieńsza, żeby młody kokos swobodnie mógł kiełkować.
  • Czy wiesz, że... Cykoria to warzywo zimowe, uprawiane z dala od światła. Uważane kiedyś za roślinę magiczną, ze względu na swoją bladość i kruchość. Używana przez osoby parające się czarną magią wzbudzała w ludziach obawy. Do dnia dzisiejszego funkcjonuje stwierdzenie "mieć cykora" co oznacza bać się. Warto ją włączyć do diety, dobra zarówno jako przekąska jak i składnik sałatek lub surówek. Pobudza apetyt i wątrobę do wydzielania większej ilości żółci. Poprawia trawienie, funkcjonowanie nerek. Skarbnica potasu, magnezu, fosforu, żelaza, witaminy B1, B2 i kwasu foliowego.
  • Czy wiesz, że... glutaminian sodu ma smak? Tak, nosi on nazwę „UMAMI”, czasem opisywany jest również jako „rosołowy” lub „mięsny” i jest jednym z pięciu smaków odczuwalnych przez człowieka.
  • Czy wiesz, że... miasto Chicago w USA wzięło nazwę od czosnku? Nazwa miasta pochodzi od słowa Chicagaoua, które w języku Indian oznacza czosnek.
  • Czy wiesz, że... kiszenie (proces fermentacji) to rozkład cukrów zawartych w warzywach lub produktach mlecznych na kwas mlekowy. Odbywa się on przy użyciu bakterii kwasu mlekowego. Przy poprawnie przeprowadzonej fermentacji obniża się pH kiszonki i nie rozwijają się procesy gnilne. Kiszeniu możemy poddawać prawie wszystkie warzywa ale warzywa z wysoką zawartością cukrów łatwiej poddają się procesowi fermentacji. Najczęściej używane to kapusta, ogórek, marchew, burak, seler, pietruszka. Warzywa kiszone oraz soki z warzyw kiszonych charakteryzują się niską kalorycznością i sole mineralne są łatwiej przyswajalne. Bakterie mlekowe biorą udział w trawieniu spożywanych przez człowieka pokarmów, wytwarzają witaminy i kwasy organiczne, które są wchłaniane z przewodu pokarmowego do organizmu. Bakterie te biorą udział w rozkładzie substancji toksycznych i rakotwórczych, hamują wzrost patogenów, wzmacniają układ immunologiczny. Kiszonki najlepiej stosować jako przekąski między posiłkami, przechowywać w lodówce.
  • Czy wiesz, że... czarna sól pachnie jajem? Charakterystyczny zapach zawdzięcza zawartości siarczku żelaza. Dlatego w kuchni roślinnej możemy użyć jej, by nadać daniu jajeczny aromat.
  • Czy wiesz, że... Największa cytryna na świecie ważyła aż 5,26 kg? Rekordzistka wyrosła w Izraelu w 2003 roku i została wpisana do Księgi Rekordów Guinnessa.
  • Czy wiesz, że... Austriacy, Niemcy, Francuzi, Szwajcarzy zjadają 2,4 kg miodu / osobę rocznie. Amerykanie 3,2 kg miodu / osobę rocznie. A w Polsce tylko rocznie przypada 0,21 kg na jedną osobę.
  • Czy wiesz, że... ekologiczne warzywa mogą być ogromne? Kalafior o wadze 14 kg, brokuł 15 kg, marchew 9,5 kg i kapusta 35 kg zostały wyhodowane przez jednego człowieka. Te i 3 inne rekordy w świecie warzyw - gigantów należą do Johna Evansa z Alaski. Sekret Johna to zdrowa, czysta gleba i organiczny kompost. Niby mało, a tak wiele. Trzymamy za niego kciuki!
  • Czy wiesz, że... największa cukinia ważyła 65 kg i została wyhodowana w Anglii!
  • Czy wiesz, że... sól różowa himalajska jest solą morską, chociaż jest wydobywana na wysokości 4000 m.n.p. morza? Spowodowane jest to ruchami tektonicznymi, które wypiętrzają Himalaje od setek milionów lat. Kiedyś w tym miejscu znajdowało się prehistoryczne morze, w tym czasie też powstały złoża, które w późniejszym czasie „powędrowały” do góry!
  • Czy wiesz, że... sposób chowu kur wyczytasz z … jajka. Pierwszy symbol na numerze wybitym na jaju oznacza sposób chowu kur, od których pochodzi, 0 - chów ekologiczny, 1 – wolny wybieg, 2 - chów ściółkowy, 3 – chów klatkowy. Im niższa cyfra tym kurki mają lepsze życie!
  • Czy wiesz, że... konjac, to składnik dietetycznych dań znanych w Japonii od wieków. Jadalny korzeń wykorzystywany jest do wytwarzania mąki i makaronu. Makaron konjac jest źródłem błonnika roślinnego zwanego glukomannan. Zawarte w nim włókna pokarmowe hamują wchłanianie tłuszczów i cukrów oraz absorbują wodę. Daje uczucie sytości na kilka godzin. Zawiera on o 95% mniej kalorii od zwykłego makaronu (w 100g makaronu konjac jest tylko 9 kcal). Jest on wymarzonym produktem dla osób dbających o linię i chcących pozbyć się nadmiaru kilogramów. Nie zawiera glutenu, tłuszczu, cukru oraz soli. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i innych składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
  • Czy wiesz, że... orkisz, to też pszenica ale ma nad nią przewagę: orkisz nie został poddany licznym zmianom jak to mamy miejsce w przypadku pszenicy, która dając znacznie większe plony wyparła orkisz z rynku. Orkisz ma więcej w stosunku do pszenicy: pełnowartościowego białka; lepiej przyswajalnego glutenu; więcej witamin rozpuszczalnych w tłuszczach jak A, E i D; Orkisz jest również podstawą kuchni Świętej Hildegardy z Bingen, która uważała to zboże, kasztany jadalne oraz koper włoski za jedyne w pełni przyswajalne przez człowieka produkty spożywcze.
  • Czy wiesz, że... świeży imbir wspomaga trawienie, zmniejsza łakninie, przyspiesza proces odchudzania. Według medycyny indyjskiej - ajurwedzie imbir "wznieca trawienny ogień", przyspiesza metabolizm. Enzymy zawarte w nim zwiększają ilość śliny i enzymów trawiennych.
  • Czy wiesz, że... orzechy pekan zawierają najwięcej cynku wśród orzechów, poprawiają męską płodność, wpływają na produkcję testosteronu. Witamina K zawarta w orzechach pomaga kobietom ograniczyć zbyt duże krwawienie menstruacyjne. To jedne z najdroższych orzechów świata, na szczęście wystarczy mała garstka.
  • Czy wiesz, że... okara, to są pozostałości stałe po zrobieniu mleka sojowego. Okara zwiera mało tłuszczu, dużo błonnika i tyle samo białka co brązowy ryż. Możesz ją użyć do wykonania sernika, pizzy lub innych potraw zwłaszcza wegańskich.
  • Czy wiesz, że... banany nie rosną na drzewach i są jagodami? Bananowce są ogromnymi bylinami, zamiast pnia mają prostą, liściastą łodygę, która wydaje kwiaty i owoce.
  • Czy wiesz, że... Za czasów naszych babć olej lniany był stosowany na porządku dziennym. Dlatego ludzie w tamtych czasach byli zdrowi, silni i odporni.
  • Czy wiesz, że... czystek, to skarbnica polifenoli, w 100 gramach produktu jest 7,39 gram polifenoli, to bardzo dużo. Mamy zatem do czynienia z prawdziwą bombą polifenolową. A jak wiemy polifenole, to są związki naturalnie występujące w roślinach, stanowią największą grupę naturalnych przeciwutleniaczy, które wykazują dobroczynne działanie na organizm ludzki. Pijmy na zdrowie.
  • Czy wiesz, że... Wyrzucenie pestki awokado, to zwykłe marnotrawstwo. Ususz ją, zetrzyj na tarce i posyp posiłek a dodasz wiele wartościowych składników do swojej potrawy. Nie jest trująca.
  • Czy wiesz, że... Aby przekrojone awokado nie zbrązowiało, wystarczy zostawić w nim pestkę i schować do lodówki.
  • Czy wiesz, że... wrzucając korek od wina do gotującego się kalafiora, ograniczysz brzydki zapach, który wydziela się podczas tej czynności?
  • Czy wiesz, że... kokos nie jest orzechem? To co kupujemy w sklepie jest pestką owoca, pozbawioną owocni, czyli cienkiej skórki i grubej warstwy włókien.
  • Czy wiesz, że... produkty będące wynikiem fermentacji to nie tylko kiszona kapusta ale również: tempeh - sfermentowane ziarna soi, produkt charakterystyczny dla kuchni indonezyjskiej, zamiennik mięsa i nabiału w kuchni wegetariańskiej; chleb - najwyższej jakości pieczywo rośnie dzięki zakwasowi; jogurt, kefir, - mleko poddane zakwaszeniu; miso - charakterystyczna dla kuchni japońskiej gęsta pasta ze sfermentowanej soi z dodatkiem ryżu, soli oraz drożdży piwo, wino, cydr - w wyniku fermentacji powstaje alkohol; kimchi - kuchnia koreańska - produkt na bazie kiszonki z kapusty pekińskiej, rzepy lub ogórka z dodatkiem papryczki chilli kombucza – napój uzyskiwany ze słodzonej herbaty poddanej fermentacji przez tzw. grzybek herbaciany warzywa i owoce - soki i kiszone warzywa oraz owoce
  • Czy wiesz, że... dlaczego żółtko czasem jest sine? Jeśli gotujemy zbyt długo jajka, powstaje charakterystyczny szaro-zielony nalot, jest to wynikiem reakcji we wnętrzu jajka dwóch pierwiastków: siarki i żelaza. Reakcja zazwyczaj zachodzi, gdy gotujemy jajka dłużej, niż 10 min. Nalot ten nie jest szkodliwy, choć wielu osobom odbiera apetyt, a podobno nawet obniża wartość odżywczą jaj.
  • Czy wiesz, że... jeśli chcesz pohamować swój apetyt przystrój swój stół niebieskim obrusem i innymi dodatkami w tym kolorze. Najlepiej jedz z niebieskiego talerzyka. Kolory stymulują poszczególne części autonomicznego układu nerwowego, który wpływa na metabolizm i wydzielanie hormonów. I tak niebieski chłodzi jak woda oraz ułatwia przemianę materii. Dobrze się w takim razie sprawdzi porcelana angielska, rosyjska lub nasze rodzime ludowe wzory.
Jesteś tu:Strona głównaUżytkownicyMy Chcemy JeśćProfil
Przeglądasz:
Profil
Zobacz:
Przepisy
Zobacz:
Komentarze
Zobacz:
Polubione

My Chcemy Jeść My Chcemy Jeść

134

Ilość przepisów dodanych przez użytkownika

406

Ilość polubionych przepisów

29

Ilość komentarzy

Suma zgromadzonych punktów: 18971
Punkty wymienione na nagrody: 0
Pozycja w rankingu: 30

Otrzymano:

My Chcemy Jeść to blog z przepisami na zdrowe i smaczne potrawy.
http://mychcemyjesc.blogspot.com/

Ostatnio dodane przepisy:

  • Świąteczne ciasto dwukolorowe kokosowo-czekoladowe

  • Guacamole z jajkiem

  • Brownie z żurawiną

  • Otrębowe bułeczki ze słonecznikiem

  • Placki z kapustą kiszoną z piekarnika

  • Sałatka Olivier - fit i wege

  • Muffinki bananowo-jabłkowe z orzechami włoskimi

  • Chleb dyniowy bez drożdży

  • Pasta pieczarkowa - fit i zdrowa

  • Chlebek bananowy z orzechami włoskimi i nasionami chia

  • Omlet z pieczarkami i mozzarellą

  • Sałatka z tofu i pieczarkami

  • Pasta z pieczonej papryki z czosnkiem i orzechami włoskimi

  • Sałatka z kurkami i suszonymi pomidorami

  • Dżem wiśniowy z płatkami migdałowymi

  • Sałatka ze smażonym tofu i jogurtowym sosem

  • Wegańskie leczo z cukinią

  • Pasta do chleba z pieczonym czosnkiem

  • Dip z awokado

  • Gulasz z kurczakiem i pieczarkami

  • Ciasto ze śliwkami (bez jajek)

  • Sałatka z rukolą, pieczoną ciecierzycą i pomidorkami koktajlowymi

  • Gryczotto z kurczakiem, porem i marchewką

  • Sałatka z cykorią, jajkami na parze i orzechami włoskimi

  • Chlebek bananowy (banana bread)

  • Sałatka z kurczakiem, mozzarellą i makaronem warzywnym

  • Ryż na słodko po meksykańsku

  • Chipsy z jabłek

  • Pasta z awokado z czosnkiem i pomidorkami koktajlowymi

  • Sałatka z kurczakiem, serem pleśniowym, jajkami i orzechami ziemnymi

  • Sałatka ze szpinakiem, jajkami, fetą i sosem ziołowo-czosnkowym

  • Fit dżem brzoskwiniowy z ananasem

  • Zielony twarożek zdrowia

  • Batony owsiane z kakaem, makiem i żurawiną

  • Sałatka z wędzonym kurczakiem, melonem i sosem serowo-szalotkowym

  • Świąteczna kawa z kremem makowym i prażonymi płatkami migdałów

  • Aromatyczna dynia hokkaido z pieca

  • Kremowa zupa z kalafiora z prażonym słonecznikiem

  • Kapusta Babci Halinki

  • Pieczona owsianka z brzoskwiniami

  • Sałatka brokułowa

  • Koktajl owocowy

  • Zapiekane pory z młodymi ziemniakami i kurczakiem

  • Sałatka z soczewicą, grillowaną cukinią i ostrym sosem klonowym

  • Zapiekanka ziemniaczana w dwóch smakach – serowo-czosnkowa i pomidorowo-paprykowa

  • Pieczarki faszerowane serem owczym po rumuńsku

  • Domowe lody kokosowo-truskawkowe

  • Biało-czerwone przekąski z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi na rukoli

  • Francuska zupa cebulowa

  • Pieczona jaglanka z suszonymi morelami i orzechami laskowymi

  • Smażone szparagi z szalotkami, imbirem i orzeszkami ziemnymi

  • Czerwona kapusta na ciepło

  • Frittata ze szparagami, rukolą i suszonymi pomidorami

  • Pieczarki z dymką i szczypiorem z patelni

  • Domowy paprykarz z dorszem

  • Sałatka z burakami, suszonymi morelami, prażonymi orzechami i sosem curry

  • Placek ryżowy z wiśniami i czekoladą

  • Pieczony kalafior z serkiem wiejskim

  • Granola kokosowo-migdałowa

  • Hummus z burakami

  • Domowe ciasteczka owsiane

  • Kremowa zupa z cukinii i kukurydzy z prażonymi pestkami słonecznika

  • Zapiekanka z piersią z kurczaka i skorzonerą

  • Wielkanocny pasztet z indyka i kaszy jaglanej z pistacjami

  • Wielkanocna sałatka z jajkami i ziemniakami

  • Sałatka z kurczakiem, cukinią i sosem jogurtowo-ziołowym

  • Pasta z soczewicy i liści rzodkiewki

  • Pieczone topinambury

  • Domowa granola

  • Bomby miłości - muffiny dla zakochanych

  • Pełnoziarniste fusilli z pesto z rukoli

  • Fiński pannukkaku z dżemem owocowym

  • Chleb ziołowy

  • Kremowa zupa z pieczarek

  • Sałatka z serem korycińskim i gruszkami

  • Orzechowy bulgur z jabłkiem i truskawkami

  • Zielone wegeburgery bez bułki

  • Gryczane pierogi nadziane grzybami i ricottą

  • Frittata z łososiem i szpinakiem

  • Pieczone mini pierogi z kapustą i grzybami

  • Kremowa zupa z buraków i czerwonej fasoli

  • Świąteczny czekoladowiec z kumkwatami

  • Tarta makowa

  • Śledzie dobrze przyprawione

  • Chleb piernikowy z orzechami laskowymi

  • Sałatka hawajska

  • Rozgrzewający krem ziemniaczany

  • Jaglaniec - deser z kaszy jaglanej

  • Gryczana granola z jagodami goji

  • Sałatka z serem pleśniowym i awokado

  • Chleb z niespodzianką

  • Kremowa pomidorowa z grzankami

  • Pasta z ciecierzycy i bakłażana

  • Kremowa zupa z zielonego groszku

  • Puszyste ciasto z jabłkami

  • Lekka szarlotka

  • Sałatka ze szpinaku i pieczarek

  • Zupa z dyni i soczewicy

  • Otrębowe muffiny

  • Paluch we włoskim stylu

  • Brukselka i spółka z patelni

  • Gruszkowiec z orzechami włoskimi

  • Szaszłyki na raz

  • Bananowa jaglanka z granatem

  • Dżem dyniowo - pomarańczowy ze skórką

  • Pesto z liści rzodkiewki

  • Kasza bulgur z bakłażanem i cukinią

  • Chleb dyniowy

  • Kulki szpinakowe

  • Tarta brzoskwiniowo - kokosowa

  • Sałatka ziemniaczana

  • Szparagi zapiekane z serem

  • Domowe batony musli

  • Pasta z jarmużu i pieczarek

  • Dżem śliwkowy z orzechami włoskimi

  • Pieczone ziemniaki

  • Kuskusianka, czyli kuskus na słodko

  • Biały dip do warzyw

  • Razowa focaccia z czarnuszką

  • Sałatka z tuńczykiem i jarmużem z sosem sezamowym

  • Sałatka z kurczakiem i pomarańczą

  • Pasta do chleba z tuńczykiem i kremowym serkiem

  • Gryczane muffiny z jabłkami i cynamonem

  • Deser malinowy

  • Sałatka z kurczakiem i brązową ciecierzycą

  • Dip szpinakowy

  • Graham dobrze przyprawiony

  • Lody bananowo - czekoladowe

  • Kasza jęczmienna z boczniakami

  • Faszerowana papryka

  • Pieczona owsianka śliwkowo - kokosowa

  • Placek jaglany z borówkami

  • Kasza kuskus z warzywami

  • Frittata z jarmużem i pomidorami

Więcej przepisów

Przepisy użytkownika My Chcemy Jeść
lubi 83 użytkowników.


Przepisy polubione przez My Chcemy Jeść

  • Nalewka żurawinowa

  • Wegańska zupa grzybowa

  • Domowe lody kokosowo-truskawkowe

  • Zupa z chwastów z kaszą jaglaną

  • Ryż ze szpinakiem

  • Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i pieczarkami

  • Jaglanka z mlekiem migdałowym i owocami

  • Mięso z kurczaka z żurawiną

  • Złociste drożdżówki z dynią, jabłkiem i rabarbarem

  • Wieniec drożdżowy

  • Boczniaki w occie

  • Gryczanka z malinami

  • Szpinakowe naleśniki z kiełkami mung i boczniakami

  • Zielone curry na mleczku kokosowym

  • Sól grzybowa

  • Czarny ryż z pikantnymi jabłkami

  • Rurki z groszku zielonego z boczkiem

  • Jagielnik z nerkowcami i żelką mango

  • Sernik z brzoskwiniową masą

  • Bezglutenowe babeczki z rabarbarem

  • Kurczak z warzywami w mleczku kokosowym

  • Botwinka - dzisiaj zupa, jutro chłodnik

  • Syrop z pędów sosny

  • Marchewkowa zupa-krem z kokosem i migdałem ( uboga)

  • Sernik bananowy

  • Czekolada z żurawiną, płatkami róż i różową solą himalajską

  • Wegetariańskie kotleciki z czarnej fasoli

  • Wariacje na temat chleba bez mąki

  • Pesto z pietruszki

  • Wielkanocne pisanki ( ciastka ) 

  • Kotleciki z ciecierzycy i czerwonych buraków

  • Czekoladowa drożdżówka z rumem i rodzynkami

  • Chleb ze skiełkowanej kaszy gryczanej (bez glutenu, drożdży, zakwasu, skrobii)

  • Wzmacniający koktajl gruszkowy z selerem

  • Ciasto kukurydziane z mirabelkami na miodzie

  • Pasta z bobu

  • Koktajl na opalanie

  • Wegańskie kotlety z soi

  • Ciasto marchewkowe

  • Majonez ze słonecznika

  • Zdrowy mazurek

  • Koktajl zdrowia

  • Bananowe placuszki owsiane :)

  • Domowy napój przeciwzapalny

  • Bezglutenowe muffinki z morwą białą

  • Chałka jaglana z serem i kruszonką amarantusową

  • Smoothie bowl z ziemią okrzemkową

  • Risotto z domowym pesto z rukoli z parmezanem

  • Bezy z amarantusem i morelami

  • Fit kotlety z selera

  • Ryba po tajsku z mlekiem kokosowym

  • Koktajl z owoców tropicznych

  • Curry z dynią, suszonymi pomidorami i komosą ryżową

  • Babeczki jaglane ze śliwką

  • Sezamowa panna cota

  • Fit majonez z awokado

  • Sałatka z selerem marynowanym i orzechami

  • Zielony koktajl - eliksir dla zdrowia - pyszny

  • Kalafior romanesco na szybko

  • Babeczki pomarańczowe

  • Budyń vege raw

  • Makowiec japoński

  • Sernik z kaszą jaglaną

  • Sałatka z kurczakiem w przyprawach

  • Wegańskie placuszki bananowe :)

  • Pieczone korzenne jabłka

  • Makaron z miso i pieczarkami

  • Wegańska pieczarkowa

  • Krem dyniowy z imbirem i mleczkiem kokosowym - przepyszny!

  • Raw kulki orzechowo-daktylowe

  • Jagielnik z miodem i masłem orzechowym

  • Zupa krem z jarmużu - wegańska :)

  • Ceviche, czyli ryba w cytrusach

  • Ciasteczka

  • Naleśniki orkiszowe z awokado

  • Masło smakowe: z suszonymi pomidorami

  • Placki ziemniaczane z porem

  • Wigilijna tarta matcha na figowo-orzechowym spodzie

  • Zupa buraczkowa z sorgo

  • Komosa z warzywami i algami

  • Łososiowe róże

  • Kuskus z bakaliami

  • Koktajl wieloowocowy

  • Pulpety wołowe w sosie własnym

  • OLEJE SMAKOWE/ CZOSNKOWY/PIKANTY/ZIOŁOWY

  • Placki dyniowo-twarogowe

  • MIKSTURA Z ŻURAWINY, CZOSNKU I MIODU NA WZMOCNIENIE ORGANIZMU

  • Zupa krem z czerwonej soczewicy i mlekiem kokosowym

  • Aromatyczne warzywa z komosą ryżową

  • Krem dynia, batat, pomarańcza

  • Ciasto drożdżowe z malinami i wiśniami

  • Jagodowe lody w jadalnej miseczce

  • Fit racuchy owsiane :)

  • Drobiowe pulpety z cukinią i marchewką w sosie bazyliowym

  • Jaglanka z bananem

  • Prosta pasta z suszonych pomidorów

  • Zupa krem z pieczonej papryki i gruszki

  • Pieczywo chrupkie z płatków owsianych i jęczmiennych

  • Owsianka na mleku orkiszowym.

  • Batony bakaliowo-migdałowe (bez cukru)

Więcej przepisów

Dodaj przepis i zdobądź
punkty

dodaj przepis

Czytaj:
Zgłaszanie przepisu

Wszystkie przepisy wprowadzone przez Użytkowników serwisu muszą zostać zatwierdzone przez Administratora, dopiero wtedy będą widoczne w zakładce Przepisy.

Jeżeli dodałeś przepis i nie widzisz go na liście swoich wpisów - prosimy o chwilę cierpliwości, przepis pojawi się w serwisie po zaakceptowaniu treści przez Administratora.

Szczegółowe informacje znajdziesz w Regulaminie serwisu.

Ranking:
TOP 10

  • 208500 Renixx Renixx
  • 187759 gosia56 gosia56
  • 143063 paulina2157 paulina2157
  • 138387 Stokrotka Stokrotka
  • 131969 Nikita Nikita
  • 116018 H A B I B I  ☺ H A B I B I ☺
  • 112559 Zdrowie na języku Zdrowie na języku
  • 70934 dorotaDS dorotaDS
  • 69920 Zielone Koktajle Zielone Koktajle
  • 63680 annaeko annaeko
zobacz cały ranking
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).