Menu
  • Jak zacząć
  • Przepisy
  • Artykuły
  • Szefowie kuchni
  • Aktualności
Jak zacząć

Czytaj:

  • FAQ
  • Wprowadzenie
  • Nagrody
  • Użytkownicy
  • Ranking
Przepisy

Czytaj:

  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
Artykuły

Czytaj:

  • Eko produkty
  • Kulinarne ABC
  • Podróże
  • Eko Styl
  • Eko Producenci
  • Miary i wagi
Szefowie kuchni

Czytaj:

  • Nikita
  • Dorota Rozbicka
  • wegeweda
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Iwona Kuczer
  • Barbara Strużyna
  • Magdalena Nagler - foodmania
Aktualności

Czytaj:

  • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
  • Prenumerata
  • Gdzie dostać magazyn?
  • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
Jesteś tu:Strona głównaUżytkownicyMy Chcemy JeśćProfil
Przeglądasz:
Profil
Zobacz:
Przepisy
Zobacz:
Komentarze
Zobacz:
Polubione

My Chcemy Jeść My Chcemy Jeść

134

Ilość przepisów dodanych przez użytkownika

406

Ilość polubionych przepisów

29

Ilość komentarzy

Suma zgromadzonych punktów: 19571
Punkty wymienione na nagrody: 0
Pozycja w rankingu: 31

Otrzymano:

My Chcemy Jeść to blog z przepisami na zdrowe i smaczne potrawy.
http://mychcemyjesc.blogspot.com/

Ostatnio dodane przepisy:

  • Świąteczne ciasto dwukolorowe kokosowo-czekoladowe

  • Guacamole z jajkiem

  • Brownie z żurawiną

  • Otrębowe bułeczki ze słonecznikiem

  • Placki z kapustą kiszoną z piekarnika

  • Sałatka Olivier - fit i wege

  • Muffinki bananowo-jabłkowe z orzechami włoskimi

  • Chleb dyniowy bez drożdży

  • Pasta pieczarkowa - fit i zdrowa

  • Chlebek bananowy z orzechami włoskimi i nasionami chia

  • Omlet z pieczarkami i mozzarellą

  • Sałatka z tofu i pieczarkami

  • Pasta z pieczonej papryki z czosnkiem i orzechami włoskimi

  • Sałatka z kurkami i suszonymi pomidorami

  • Dżem wiśniowy z płatkami migdałowymi

  • Sałatka ze smażonym tofu i jogurtowym sosem

  • Wegańskie leczo z cukinią

  • Pasta do chleba z pieczonym czosnkiem

  • Dip z awokado

  • Gulasz z kurczakiem i pieczarkami

  • Ciasto ze śliwkami (bez jajek)

  • Sałatka z rukolą, pieczoną ciecierzycą i pomidorkami koktajlowymi

  • Gryczotto z kurczakiem, porem i marchewką

  • Sałatka z cykorią, jajkami na parze i orzechami włoskimi

  • Chlebek bananowy (banana bread)

  • Sałatka z kurczakiem, mozzarellą i makaronem warzywnym

  • Ryż na słodko po meksykańsku

  • Chipsy z jabłek

  • Pasta z awokado z czosnkiem i pomidorkami koktajlowymi

  • Sałatka z kurczakiem, serem pleśniowym, jajkami i orzechami ziemnymi

  • Sałatka ze szpinakiem, jajkami, fetą i sosem ziołowo-czosnkowym

  • Fit dżem brzoskwiniowy z ananasem

  • Zielony twarożek zdrowia

  • Batony owsiane z kakaem, makiem i żurawiną

  • Sałatka z wędzonym kurczakiem, melonem i sosem serowo-szalotkowym

  • Świąteczna kawa z kremem makowym i prażonymi płatkami migdałów

  • Aromatyczna dynia hokkaido z pieca

  • Kremowa zupa z kalafiora z prażonym słonecznikiem

  • Kapusta Babci Halinki

  • Pieczona owsianka z brzoskwiniami

  • Sałatka brokułowa

  • Koktajl owocowy

  • Zapiekane pory z młodymi ziemniakami i kurczakiem

  • Sałatka z soczewicą, grillowaną cukinią i ostrym sosem klonowym

  • Zapiekanka ziemniaczana w dwóch smakach – serowo-czosnkowa i pomidorowo-paprykowa

  • Pieczarki faszerowane serem owczym po rumuńsku

  • Domowe lody kokosowo-truskawkowe

  • Biało-czerwone przekąski z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi na rukoli

  • Francuska zupa cebulowa

  • Pieczona jaglanka z suszonymi morelami i orzechami laskowymi

  • Smażone szparagi z szalotkami, imbirem i orzeszkami ziemnymi

  • Czerwona kapusta na ciepło

  • Frittata ze szparagami, rukolą i suszonymi pomidorami

  • Pieczarki z dymką i szczypiorem z patelni

  • Domowy paprykarz z dorszem

  • Sałatka z burakami, suszonymi morelami, prażonymi orzechami i sosem curry

  • Placek ryżowy z wiśniami i czekoladą

  • Pieczony kalafior z serkiem wiejskim

  • Granola kokosowo-migdałowa

  • Hummus z burakami

  • Domowe ciasteczka owsiane

  • Kremowa zupa z cukinii i kukurydzy z prażonymi pestkami słonecznika

  • Zapiekanka z piersią z kurczaka i skorzonerą

  • Wielkanocny pasztet z indyka i kaszy jaglanej z pistacjami

  • Wielkanocna sałatka z jajkami i ziemniakami

  • Sałatka z kurczakiem, cukinią i sosem jogurtowo-ziołowym

  • Pasta z soczewicy i liści rzodkiewki

  • Pieczone topinambury

  • Domowa granola

  • Bomby miłości - muffiny dla zakochanych

  • Pełnoziarniste fusilli z pesto z rukoli

  • Fiński pannukkaku z dżemem owocowym

  • Chleb ziołowy

  • Kremowa zupa z pieczarek

  • Sałatka z serem korycińskim i gruszkami

  • Orzechowy bulgur z jabłkiem i truskawkami

  • Zielone wegeburgery bez bułki

  • Gryczane pierogi nadziane grzybami i ricottą

  • Frittata z łososiem i szpinakiem

  • Pieczone mini pierogi z kapustą i grzybami

  • Kremowa zupa z buraków i czerwonej fasoli

  • Świąteczny czekoladowiec z kumkwatami

  • Tarta makowa

  • Śledzie dobrze przyprawione

  • Chleb piernikowy z orzechami laskowymi

  • Sałatka hawajska

  • Rozgrzewający krem ziemniaczany

  • Jaglaniec - deser z kaszy jaglanej

  • Gryczana granola z jagodami goji

  • Sałatka z serem pleśniowym i awokado

  • Chleb z niespodzianką

  • Kremowa pomidorowa z grzankami

  • Pasta z ciecierzycy i bakłażana

  • Kremowa zupa z zielonego groszku

  • Puszyste ciasto z jabłkami

  • Lekka szarlotka

  • Sałatka ze szpinaku i pieczarek

  • Zupa z dyni i soczewicy

  • Otrębowe muffiny

  • Paluch we włoskim stylu

  • Brukselka i spółka z patelni

  • Gruszkowiec z orzechami włoskimi

  • Szaszłyki na raz

  • Bananowa jaglanka z granatem

  • Dżem dyniowo - pomarańczowy ze skórką

  • Pesto z liści rzodkiewki

  • Kasza bulgur z bakłażanem i cukinią

  • Chleb dyniowy

  • Kulki szpinakowe

  • Tarta brzoskwiniowo - kokosowa

  • Sałatka ziemniaczana

  • Szparagi zapiekane z serem

  • Domowe batony musli

  • Pasta z jarmużu i pieczarek

  • Dżem śliwkowy z orzechami włoskimi

  • Pieczone ziemniaki

  • Kuskusianka, czyli kuskus na słodko

  • Biały dip do warzyw

  • Razowa focaccia z czarnuszką

  • Sałatka z tuńczykiem i jarmużem z sosem sezamowym

  • Sałatka z kurczakiem i pomarańczą

  • Pasta do chleba z tuńczykiem i kremowym serkiem

  • Gryczane muffiny z jabłkami i cynamonem

  • Deser malinowy

  • Sałatka z kurczakiem i brązową ciecierzycą

  • Dip szpinakowy

  • Graham dobrze przyprawiony

  • Lody bananowo - czekoladowe

  • Kasza jęczmienna z boczniakami

  • Faszerowana papryka

  • Pieczona owsianka śliwkowo - kokosowa

  • Placek jaglany z borówkami

  • Kasza kuskus z warzywami

  • Frittata z jarmużem i pomidorami

Więcej przepisów

Przepisy użytkownika My Chcemy Jeść
lubi 91 użytkowników.


Przepisy polubione przez My Chcemy Jeść

  • Nalewka żurawinowa

  • Wegańska zupa grzybowa

  • Domowe lody kokosowo-truskawkowe

  • Zupa z chwastów z kaszą jaglaną

  • Ryż ze szpinakiem

  • Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i pieczarkami

  • Jaglanka z mlekiem migdałowym i owocami

  • Mięso z kurczaka z żurawiną

  • Złociste drożdżówki z dynią, jabłkiem i rabarbarem

  • Wieniec drożdżowy

  • Boczniaki w occie

  • Gryczanka z malinami

  • Szpinakowe naleśniki z kiełkami mung i boczniakami

  • Zielone curry na mleczku kokosowym

  • Sól grzybowa

  • Czarny ryż z pikantnymi jabłkami

  • Rurki z groszku zielonego z boczkiem

  • Jagielnik z nerkowcami i żelką mango

  • Sernik z brzoskwiniową masą

  • Bezglutenowe babeczki z rabarbarem

  • Kurczak z warzywami w mleczku kokosowym

  • Botwinka - dzisiaj zupa, jutro chłodnik

  • Syrop z pędów sosny

  • Marchewkowa zupa-krem z kokosem i migdałem ( uboga)

  • Sernik bananowy

  • Czekolada z żurawiną, płatkami róż i różową solą himalajską

  • Wegetariańskie kotleciki z czarnej fasoli

  • Wariacje na temat chleba bez mąki

  • Pesto z pietruszki

  • Wielkanocne pisanki ( ciastka ) 

  • Kotleciki z ciecierzycy i czerwonych buraków

  • Czekoladowa drożdżówka z rumem i rodzynkami

  • Chleb ze skiełkowanej kaszy gryczanej (bez glutenu, drożdży, zakwasu, skrobii)

  • Wzmacniający koktajl gruszkowy z selerem

  • Ciasto kukurydziane z mirabelkami na miodzie

  • Pasta z bobu

  • Koktajl na opalanie

  • Wegańskie kotlety z soi

  • Ciasto marchewkowe

  • Majonez ze słonecznika

  • Zdrowy mazurek

  • Koktajl zdrowia

  • Bananowe placuszki owsiane :)

  • Domowy napój przeciwzapalny

  • Bezglutenowe muffinki z morwą białą

  • Chałka jaglana z serem i kruszonką amarantusową

  • Smoothie bowl z ziemią okrzemkową

  • Risotto z domowym pesto z rukoli z parmezanem

  • Bezy z amarantusem i morelami

  • Fit kotlety z selera

  • Ryba po tajsku z mlekiem kokosowym

  • Koktajl z owoców tropicznych

  • Curry z dynią, suszonymi pomidorami i komosą ryżową

  • Babeczki jaglane ze śliwką

  • Sezamowa panna cota

  • Fit majonez z awokado

  • Sałatka z selerem marynowanym i orzechami

  • Zielony koktajl - eliksir dla zdrowia - pyszny

  • Kalafior romanesco na szybko

  • Babeczki pomarańczowe

  • Budyń vege raw

  • Makowiec japoński

  • Sernik z kaszą jaglaną

  • Sałatka z kurczakiem w przyprawach

  • Wegańskie placuszki bananowe :)

  • Pieczone korzenne jabłka

  • Makaron z miso i pieczarkami

  • Wegańska pieczarkowa

  • Krem dyniowy z imbirem i mleczkiem kokosowym - przepyszny!

  • Raw kulki orzechowo-daktylowe

  • Jagielnik z miodem i masłem orzechowym

  • Zupa krem z jarmużu - wegańska :)

  • Ceviche, czyli ryba w cytrusach

  • Ciasteczka

  • Naleśniki orkiszowe z awokado

  • Masło smakowe: z suszonymi pomidorami

  • Placki ziemniaczane z porem

  • Wigilijna tarta matcha na figowo-orzechowym spodzie

  • Zupa buraczkowa z sorgo

  • Komosa z warzywami i algami

  • Łososiowe róże

  • Kuskus z bakaliami

  • Koktajl wieloowocowy

  • Pulpety wołowe w sosie własnym

  • OLEJE SMAKOWE/ CZOSNKOWY/PIKANTY/ZIOŁOWY

  • Placki dyniowo-twarogowe

  • MIKSTURA Z ŻURAWINY, CZOSNKU I MIODU NA WZMOCNIENIE ORGANIZMU

  • Zupa krem z czerwonej soczewicy i mlekiem kokosowym

  • Aromatyczne warzywa z komosą ryżową

  • Krem dynia, batat, pomarańcza

  • Ciasto drożdżowe z malinami i wiśniami

  • Jagodowe lody w jadalnej miseczce

  • Fit racuchy owsiane :)

  • Drobiowe pulpety z cukinią i marchewką w sosie bazyliowym

  • Jaglanka z bananem

  • Prosta pasta z suszonych pomidorów

  • Zupa krem z pieczonej papryki i gruszki

  • Pieczywo chrupkie z płatków owsianych i jęczmiennych

  • Owsianka na mleku orkiszowym.

  • Batony bakaliowo-migdałowe (bez cukru)

Więcej przepisów

Dodaj przepis i zdobądź
punkty

dodaj przepis

Czytaj:
Zgłaszanie przepisu

Wszystkie przepisy wprowadzone przez Użytkowników serwisu muszą zostać zatwierdzone przez Administratora, dopiero wtedy będą widoczne w zakładce Przepisy.

Jeżeli dodałeś przepis i nie widzisz go na liście swoich wpisów - prosimy o chwilę cierpliwości, przepis pojawi się w serwisie po zaakceptowaniu treści przez Administratora.

Szczegółowe informacje znajdziesz w Regulaminie serwisu.

Ranking:
TOP 10

  • 370590 Renixx Renixx
  • 207218 gosia56 gosia56
  • 204683 Stokrotka Stokrotka
  • 167278 paulina2157 paulina2157
  • 127267 H A B I B I  ☺ H A B I B I ☺
  • 118915 Zielone Koktajle Zielone Koktajle
  • 114804 Zdrowie na języku Zdrowie na języku
  • 99927 Bożena1960 Bożena1960
  • 88321 annaeko annaeko
  • 72808 dorotaR dorotaR
zobacz cały ranking
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).

czytaj więcej na bioplanet