Jaja faszerowane
MichalDabekRodzaj posiłku: przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: nabiał, jajka, mięso, wieprzowina, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
Farsz 1:
pstrąg w pomidorach - 80 g
ser biały - 1 łyżka
pesto z czosnku niedźwiedziego - 3 łyżeczki
czarnuszka - ziarno trochę
majonez - 1 łyżka
natka pietruszki - posiekana trochę
sól, pieprz do smaku
Farsz 2
buraczki ćwikłowe - 2 łyżki
chrzan tarty świeży korzeń - 1 trochę
szczypior - 1/2 pęku
sól, pieprz do smaku
Farsz 3
ogórek zielony (pokrojony w drobną kostkę) - 1/2 szt.
schab pieczony (pokrojony w drobną kostkę) - 4 plastry
chrzan tarty trochę
majonez - 1/2 łyżki
Dodatkowo:
sałata rzymska kilka listków
kiełki jarmużu lub rzodkiewki - 1 opakowanie
sól - 1 szczypta
pieprz - 1 szczypta
Sposób przygotowania:
Talerz wykładamy sałatą, a na niej układamy nadziane jajka, posypujemy świeżymi kiełkami.
Smacznego! :)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.