Krewetki z kiszonymi cytrynami po marokańsku
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: danie główne
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: cytrusy, ryba i owoce morza
Składniki:
krewetki szare - 1 opakowanie
kiszona cytryna po marokańsku - 1/4 szt.
wędzony łosoś - 3 plastry
oliwa z oliwek - 2-3 łyżki
papryczka chili do smaku
natka pietruszki - 1 łyżka
szczypiorek do smaku
sól do smaku
czosnek - 2 ząbki
Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzewamy olej wrzucamy krewetki. Obsmażamy z obu stron aż zmienią kolor na różowy. Dodajemy kolejno czosnek pocięty w plasterki, pociętego w paski łososia, kiszoną cytryną pociętą w drobną kostkę oraz doprawiamy do smaku solą. Wlewamy wino i chwilę odparowujemy. Na koniec doprawiamy papryczką chili, natką i szczypiorkiem.
Podajemy z ugotowanym makaronem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.