Krem z cieciorki z chipsem z kalarepy
Dominika WakiećRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): indyjska - hinduska, międzynarodowa
Specjalne: Konkurs NA PRZEPIS JESIENNY z olejem BIO PLANÈTE, na zimę (rozgrzewające)
Zawiera: mięso, strączkowe, drób
Składniki:
marchewka - 2 szt.
kalarepa (do bulionu) - 1 kawałek
cebula - 1 szt.
ziele angielskie - 6 szt.
liść laurowy - 3 kilka listków
pietruszka (korzeń) - 1 szt.
imbir - 1 plaster
ciecierzyca - 200 g
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka słodka - 1 szczypta
papryka ostra - 1 szczypta
kalarepa (chips) - 6 plastrów
płatki chilli - 4 szczypty
Olej z pestek dyni - 4 łyżeczki
Olej rzepakowy - 1/2 szklanki
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.