Makaron z masłem Shea i rydzami
AnitkaRodzaj posiłku: danie główne
Specjalne: Konkurs na najlepszy przepis jesienny z MASŁEM SHEA
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, grzyby, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
Czosnek - 1 ząbek
Cebula - 1 szt.
Rydze - 150-200 g
Parmezan - 1 garść
Śmietana 30% - 1 szklanka
Pieprz do smaku
Masło Shea - 2 łyżki
Białe wino, wytrawne - 1/2 kieliszka
Szczypiorek - trochę
Sposób przygotowania:
Na patelnię nakładamy masło Shea i podsmażamy na nim pokrojony drobno czosnek i cebulkę. Gdy cebulka się zeszkli dodajemy rydze. Po kilku minutach wlewamy wino, a gdy odparuje, wlewamy śmietankę i zmniejszamy ogień. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu ok.5-10 minut i w międzyczasie dodajemy sól i pieprz do smaku. Do sosu wrzucamy ugotowany i odsączony makaron, posypujemy żółtym serem i dokładnie mieszamy. Po 5 minutach przekładamy na talerz i posypujemy szczypiorkiem.
Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.