![Mus agrestowy](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-03/1661-photo-main.jpg)
Mus agrestowy
![](/cache/a32x32/files/users/187-avatar-1341958131.jpg)
Rodzaj posiłku: desery
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: nabiał, cytrusy, nabiał krowi
Składniki:
woda różana - 1 łyżka
masło - 30 g
śmietana 30 najlepiej ( bez laktozy) - 150 ml
skórka otarta z jednej limonki
Dodatkowe informacje:
Uwagi:Jeśli owoce podczas duszenia oddały zbyt dużo wody, lekko je odciśnij przed dodaniem ich do bitej śmietany.
Masa agrestowa na ciepło wydaje się być nadmiernie słodka, poczekaj aż przestygnie i dopiero wtedy spróbuj. Pamiętaj, że śmietana jest bez dodatku cukru i po wymieszaniu z owocami dobrze zbalansuje ich słodycz.
Nie musisz miksować ugotowanego agrestu. Wystarczy że trochę ugnieciesz go widelcem. Dzięki temu nadasz deserowi ciekawą fakturę.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.