Mus agrestowy
TomCookRodzaj posiłku: desery
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: nabiał, cytrusy, nabiał krowi
Składniki:
woda różana - 1 łyżka
masło - 30 g
śmietana 30 najlepiej ( bez laktozy) - 150 ml
skórka otarta z jednej limonki
Dodatkowe informacje:
Uwagi:Jeśli owoce podczas duszenia oddały zbyt dużo wody, lekko je odciśnij przed dodaniem ich do bitej śmietany.
Masa agrestowa na ciepło wydaje się być nadmiernie słodka, poczekaj aż przestygnie i dopiero wtedy spróbuj. Pamiętaj, że śmietana jest bez dodatku cukru i po wymieszaniu z owocami dobrze zbalansuje ich słodycz.
Nie musisz miksować ugotowanego agrestu. Wystarczy że trochę ugnieciesz go widelcem. Dzięki temu nadasz deserowi ciekawą fakturę.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.