Pasta z tofu i suszonych pomidorów
TomCookRodzaj posiłku: przystawki i przekąski, śniadanie
Specjalne: Wielkanoc
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: soja
Składniki:
sos tamarii - 1 łyżka
czosnek - 2 ząbki
suszone pomidory w oliwie z oliwek - 8-9 szt.
sól himalajska, pieprz,curry - 1/3 łyżeczki
pesto z pomidorów - 2 łyżeczki
oliwa z oliwek - 1/2 łyżki
½ świeżej papryczki chilli lub 1/4 łyżeczki ostrej chilli ( proszek)
Dodatkowe informacje:
Podajemy:Doskonale pasuje na kanapce, z pomidorem, ogórkiem lub innymi dodatkami. Pastę można dodać do makaronu.
Sposób przygotowania:
Blender:
Włóż tofu do blendera, dodaj łyżkę tamari. Zmiksuj.
Patelnia:
Rozgrzej na patelni masło ghee lub olej kokosowy. Dodaj czosnek, smaż 2-3 minuty. Dodaj pomidory, sól, pieprz, curry, chilli,kolendrę i kmin rzymski. Smaż 2-3 minuty. Dodaj pesto pomidorowe. Smaż 2-3 minuty.
Blender:
Przenieś z patelni usmażone pomidory, do blendera z tofu. Dodaj oliwę z oliwek. Zmiksuj dokładnie.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.