![Naleśniki z ricottą i szpinakiem](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2019-02/12440-photo-main.jpg)
Naleśniki z ricottą i szpinakiem
![](/cache/a32x32/files/users/1391-avatar-358869898.jpg)
Rodzaj posiłku: jednogarnkowe, lunchbox, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): amerykańska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
kefir - 250 ml
woda - 100 ml
mąka pszenna ''bio'' - 160 g
szpinak baby - 500 g
czosnek - 2 ząbki
masło klarowane - 2 łyżeczki
olej - 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
Dodatkowe informacje:
Jeśli ciasto naleśnikowe będzie zbyt gęste to dodajemy odrobinę wody.Sposób przygotowania:
Naleśniki smażymy na natłuszczonej patelni. Nakładamy farsz i składamy. Wstawiamy jeszcze na 15 minut do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.