Placki ziemniaczane inaczej
AlexandraRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: jajka, mięso, wieprzowina
Składniki:
Cukinia - 1 szt szt.
Kielbasa śląska - 2 sztuki szt.
Jajka - 3 szt.
Mąka wroclawska - 1 łyżka
Sól, pieprz, oregano, majeranek - do smaku
Olej - 1/2 szklanki
Dodatkowe informacje:
Łyżką kladziemy placki na dobrze rozgrzany tłuszcz i smazymy na złoty kolor. Odsączamy na serwetkach papierowych .Podajemy z keczupem
Smacznego
Sposób przygotowania:
-Kiełbasę pokroić w kostkę
- ziemniaki i cukinię na sito aby odsaczyc plyn.
- do ziemniaków i cukini dodac: jajka,pokrojoną kiełbasę ,2 rodaje mąki , sól, pieprz ziolowy i czarny oraz przyprawy w zależności od upodobań
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.