• Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... sposób chowu kur wyczytasz z … jajka. Pierwszy symbol na numerze wybitym na jaju oznacza sposób chowu kur, od których pochodzi, 0 - chów ekologiczny, 1 – wolny wybieg, 2 - chów ściółkowy, 3 – chów klatkowy. Im niższa cyfra tym kurki mają lepsze życie!
  • Czy wiesz, że... kiszenie (proces fermentacji) to rozkład cukrów zawartych w warzywach lub produktach mlecznych na kwas mlekowy. Odbywa się on przy użyciu bakterii kwasu mlekowego. Przy poprawnie przeprowadzonej fermentacji obniża się pH kiszonki i nie rozwijają się procesy gnilne. Kiszeniu możemy poddawać prawie wszystkie warzywa ale warzywa z wysoką zawartością cukrów łatwiej poddają się procesowi fermentacji. Najczęściej używane to kapusta, ogórek, marchew, burak, seler, pietruszka. Warzywa kiszone oraz soki z warzyw kiszonych charakteryzują się niską kalorycznością i sole mineralne są łatwiej przyswajalne. Bakterie mlekowe biorą udział w trawieniu spożywanych przez człowieka pokarmów, wytwarzają witaminy i kwasy organiczne, które są wchłaniane z przewodu pokarmowego do organizmu. Bakterie te biorą udział w rozkładzie substancji toksycznych i rakotwórczych, hamują wzrost patogenów, wzmacniają układ immunologiczny. Kiszonki najlepiej stosować jako przekąski między posiłkami, przechowywać w lodówce.
  • Czy wiesz, że... dlaczego żółtko czasem jest sine? Jeśli gotujemy zbyt długo jajka, powstaje charakterystyczny szaro-zielony nalot, jest to wynikiem reakcji we wnętrzu jajka dwóch pierwiastków: siarki i żelaza. Reakcja zazwyczaj zachodzi, gdy gotujemy jajka dłużej, niż 10 min. Nalot ten nie jest szkodliwy, choć wielu osobom odbiera apetyt, a podobno nawet obniża wartość odżywczą jaj.
  • Czy wiesz, że... orzechy pekan zawierają najwięcej cynku wśród orzechów, poprawiają męską płodność, wpływają na produkcję testosteronu. Witamina K zawarta w orzechach pomaga kobietom ograniczyć zbyt duże krwawienie menstruacyjne. To jedne z najdroższych orzechów świata, na szczęście wystarczy mała garstka.
  • Czy wiesz, że... konjac, to składnik dietetycznych dań znanych w Japonii od wieków. Jadalny korzeń wykorzystywany jest do wytwarzania mąki i makaronu. Makaron konjac jest źródłem błonnika roślinnego zwanego glukomannan. Zawarte w nim włókna pokarmowe hamują wchłanianie tłuszczów i cukrów oraz absorbują wodę. Daje uczucie sytości na kilka godzin. Zawiera on o 95% mniej kalorii od zwykłego makaronu (w 100g makaronu konjac jest tylko 9 kcal). Jest on wymarzonym produktem dla osób dbających o linię i chcących pozbyć się nadmiaru kilogramów. Nie zawiera glutenu, tłuszczu, cukru oraz soli. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i innych składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
  • Czy wiesz, że... kokos ma oczy? Każdy widział charakterystyczne oczka na orzechu kokosowym, co ciekawe jedno z nich to miejsce, gdzie skorupa jest cieńsza, żeby młody kokos swobodnie mógł kiełkować.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki zawiera duże ilości - prowitaminy A (beta-karoten) odpowiedzialnej m.in. za prawidłowe widzenie; - witaminy C (4 razy więcej niż w kapuście kiszonej), dodawajmy ją do nieco przestudzonych potraw lub spożywajmy bez podgrzewania ponieważ poddana obróbce termicznej szybko się utlenia i traci swoje właściwości; - magnezu będącego składnikiem chlorofilu (barwnik nadający kolor zielony)podobnego w swej strukturze do hemoglobiny, podnosi efektywność serca. Natka pietruszki jest polecana przy problemach z pęcherzem, wykazuje działanie moczopędne i antyseptyczne. Przynosi ulgę w bólach miesiączkowych. Maskuje nieświeży oddech np. po spożyciu czosnku. Pobudza wydzielenie śliny i soku żołądkowego co z kolei ułatwia trawienie.
  • Czy wiesz, że... produkty będące wynikiem fermentacji to nie tylko kiszona kapusta ale również: tempeh - sfermentowane ziarna soi, produkt charakterystyczny dla kuchni indonezyjskiej, zamiennik mięsa i nabiału w kuchni wegetariańskiej; chleb - najwyższej jakości pieczywo rośnie dzięki zakwasowi; jogurt, kefir, - mleko poddane zakwaszeniu; miso - charakterystyczna dla kuchni japońskiej gęsta pasta ze sfermentowanej soi z dodatkiem ryżu, soli oraz drożdży piwo, wino, cydr - w wyniku fermentacji powstaje alkohol; kimchi - kuchnia koreańska - produkt na bazie kiszonki z kapusty pekińskiej, rzepy lub ogórka z dodatkiem papryczki chilli kombucza – napój uzyskiwany ze słodzonej herbaty poddanej fermentacji przez tzw. grzybek herbaciany warzywa i owoce - soki i kiszone warzywa oraz owoce
  • Czy wiesz, że... wrzucając korek od wina do gotującego się kalafiora, ograniczysz brzydki zapach, który wydziela się podczas tej czynności?
  • Czy wiesz, że... glutaminian sodu ma smak? Tak, nosi on nazwę „UMAMI”, czasem opisywany jest również jako „rosołowy” lub „mięsny” i jest jednym z pięciu smaków odczuwalnych przez człowieka.
  • Czy wiesz, że... największa cukinia ważyła 65 kg i została wyhodowana w Anglii!
  • Czy wiesz, że... kokos nie jest orzechem? To co kupujemy w sklepie jest pestką owoca, pozbawioną owocni, czyli cienkiej skórki i grubej warstwy włókien.
  • Czy wiesz, że... Austriacy, Niemcy, Francuzi, Szwajcarzy zjadają 2,4 kg miodu / osobę rocznie. Amerykanie 3,2 kg miodu / osobę rocznie. A w Polsce tylko rocznie przypada 0,21 kg na jedną osobę.
  • Czy wiesz, że... Aby przekrojone awokado nie zbrązowiało, wystarczy zostawić w nim pestkę i schować do lodówki.
  • Czy wiesz, że... miasto Chicago w USA wzięło nazwę od czosnku? Nazwa miasta pochodzi od słowa Chicagaoua, które w języku Indian oznacza czosnek.
  • Czy wiesz, że... ekologiczne warzywa mogą być ogromne? Kalafior o wadze 14 kg, brokuł 15 kg, marchew 9,5 kg i kapusta 35 kg zostały wyhodowane przez jednego człowieka. Te i 3 inne rekordy w świecie warzyw - gigantów należą do Johna Evansa z Alaski. Sekret Johna to zdrowa, czysta gleba i organiczny kompost. Niby mało, a tak wiele. Trzymamy za niego kciuki!
  • Czy wiesz, że... okara, to są pozostałości stałe po zrobieniu mleka sojowego. Okara zwiera mało tłuszczu, dużo błonnika i tyle samo białka co brązowy ryż. Możesz ją użyć do wykonania sernika, pizzy lub innych potraw zwłaszcza wegańskich.
  • Czy wiesz, że... Największa cytryna na świecie ważyła aż 5,26 kg? Rekordzistka wyrosła w Izraelu w 2003 roku i została wpisana do Księgi Rekordów Guinnessa.
  • Czy wiesz, że... jeśli chcesz pohamować swój apetyt przystrój swój stół niebieskim obrusem i innymi dodatkami w tym kolorze. Najlepiej jedz z niebieskiego talerzyka. Kolory stymulują poszczególne części autonomicznego układu nerwowego, który wpływa na metabolizm i wydzielanie hormonów. I tak niebieski chłodzi jak woda oraz ułatwia przemianę materii. Dobrze się w takim razie sprawdzi porcelana angielska, rosyjska lub nasze rodzime ludowe wzory.
  • Czy wiesz, że... Cykoria to warzywo zimowe, uprawiane z dala od światła. Uważane kiedyś za roślinę magiczną, ze względu na swoją bladość i kruchość. Używana przez osoby parające się czarną magią wzbudzała w ludziach obawy. Do dnia dzisiejszego funkcjonuje stwierdzenie "mieć cykora" co oznacza bać się. Warto ją włączyć do diety, dobra zarówno jako przekąska jak i składnik sałatek lub surówek. Pobudza apetyt i wątrobę do wydzielania większej ilości żółci. Poprawia trawienie, funkcjonowanie nerek. Skarbnica potasu, magnezu, fosforu, żelaza, witaminy B1, B2 i kwasu foliowego.
  • Czy wiesz, że... czarna sól pachnie jajem? Charakterystyczny zapach zawdzięcza zawartości siarczku żelaza. Dlatego w kuchni roślinnej możemy użyć jej, by nadać daniu jajeczny aromat.
  • Czy wiesz, że... orkisz, to też pszenica ale ma nad nią przewagę: orkisz nie został poddany licznym zmianom jak to mamy miejsce w przypadku pszenicy, która dając znacznie większe plony wyparła orkisz z rynku. Orkisz ma więcej w stosunku do pszenicy: pełnowartościowego białka; lepiej przyswajalnego glutenu; więcej witamin rozpuszczalnych w tłuszczach jak A, E i D; Orkisz jest również podstawą kuchni Świętej Hildegardy z Bingen, która uważała to zboże, kasztany jadalne oraz koper włoski za jedyne w pełni przyswajalne przez człowieka produkty spożywcze.
  • Czy wiesz, że... świeży imbir wspomaga trawienie, zmniejsza łakninie, przyspiesza proces odchudzania. Według medycyny indyjskiej - ajurwedzie imbir "wznieca trawienny ogień", przyspiesza metabolizm. Enzymy zawarte w nim zwiększają ilość śliny i enzymów trawiennych.
  • Czy wiesz, że... banany nie rosną na drzewach i są jagodami? Bananowce są ogromnymi bylinami, zamiast pnia mają prostą, liściastą łodygę, która wydaje kwiaty i owoce.
  • Czy wiesz, że... sól różowa himalajska jest solą morską, chociaż jest wydobywana na wysokości 4000 m.n.p. morza? Spowodowane jest to ruchami tektonicznymi, które wypiętrzają Himalaje od setek milionów lat. Kiedyś w tym miejscu znajdowało się prehistoryczne morze, w tym czasie też powstały złoża, które w późniejszym czasie „powędrowały” do góry!
  • Czy wiesz, że... Za czasów naszych babć olej lniany był stosowany na porządku dziennym. Dlatego ludzie w tamtych czasach byli zdrowi, silni i odporni.
  • Czy wiesz, że... Wyrzucenie pestki awokado, to zwykłe marnotrawstwo. Ususz ją, zetrzyj na tarce i posyp posiłek a dodasz wiele wartościowych składników do swojej potrawy. Nie jest trująca.
  • Czy wiesz, że... możesz uniknąć ziarenek gorczycy, pieprzu i ziela angielskiego w bigosie, zalewie, zupie czy gulaszu? Wystarczy do gotowanej potrawy wrzucić powieszoną na łańcuszku bądź dratwie metalową kulę- zaparzacz do herbaty liściastej, wypełnioną ziarenkami przypraw. Oczywiście unikamy takich na rączce z tworzywa sztucznego.
  • Czy wiesz, że... banany mogą świecić w ciemności? Z powodu degradacji chlorofilu prowadzącej do nagromadzenia się fluorescencyjnej substancji na skórze owocu, banany świecą pod wpływem promieni UV.
  • Czy wiesz, że... czystek, to skarbnica polifenoli, w 100 gramach produktu jest 7,39 gram polifenoli, to bardzo dużo. Mamy zatem do czynienia z prawdziwą bombą polifenolową. A jak wiemy polifenole, to są związki naturalnie występujące w roślinach, stanowią największą grupę naturalnych przeciwutleniaczy, które wykazują dobroczynne działanie na organizm ludzki. Pijmy na zdrowie.
Jesteś tu:Strona głównaUżytkownicy_Olla_Profil
Przeglądasz:
Profil
Zobacz:
Przepisy
Zobacz:
Komentarze
Zobacz:
Polubione

_Olla_ _Olla_

242

Ilość przepisów dodanych przez użytkownika

400

Ilość polubionych przepisów

277

Ilość komentarzy

Suma zgromadzonych punktów: 26305
Punkty wymienione na nagrody: 25950
Pozycja w rankingu: 23

Otrzymano:

Ostatnio dodane przepisy:

  • Śniadaniowe popovery

  • Jogurtowy torcik na zimno z figami

  • Kokosowo-limonkowe ciasteczka bezglutenowe

  • Pieczony ryż po meksykańsku

  • Szybka sałatka z owczym serem

  • Sernik kremowy na ciasteczkach

  • Tarta bez pieczenia z musem cytrynowym

  • Domowe sojowe tofu

  • Kolorowe frytki

  • Szybka owocowa kaszka śniadaniowa

  • Tajska zupa z cukinii

  • Szarlotka z gruszkami na mące żołędziowej

  • Makaron ze szpinakiem i serem pleśniowym

  • Samosy z groszkiem zielonym

  • Wegetariańska shakshuka

  • Kremowa zupa pieczarkowa

  • Kokosowe orzeźwienie

  • Tropikalne klimaty

  • Orkiszowe mini pizze

  • Gruszkowy pudding chlebowy z orzechami

  • Koreańskie kimchi

  • Placek owsiano żołędziowy z pastą z awokado

  • Placuszki czekoladowe z topinamburu

  • Bezowe kwiatowe gniazdka z owocami i czekoladą

  • Pieczone mini jaglanki z pekanami

  • Zielona zupa krem z bobu

  • Śniadanie mistrzów czyli papryka faszerowana i jajka

  • Chleb ryżowy na drożdżach

  • Piernik jaglany z melasą

  • Tropikalny deser miodowy

  • Naleśniki pełnoziarniste z owocami

  • Orzeźwiający shake arbuzowy

  • Szybki chleb pszenny

  • Krem z kurek

  • Placuszki teff z kawiorem

  • Słodki warkocz orzechowy

  • Wytrawne muffiny z kurkami i serem

  • Jagielnik czekoladowy

  • Tarta jeżynowa

  • Magdalenki z matcha

  • Pie pops ze śliwkami

  • Puszysty omlet z kurkami

  • Śniadaniowe maślane oponki

  • Sałatka z kaszy

  • Makaron z pstrągiem łososiowym

  • Pieczony naleśnik ze śliwkami

  • Kolorowa sałatka z miechunką

  • Zupa krem z pieczonych pomidorów

  • Kisiel z jeżyn

  • Lody porzeczkowe

  • Dyniowe bułeczki na parze

  • Pierogi z ziemniakami

  • Ryż z kukurydzą i dzikim ogórkiem

  • Pizza margarita

  • Szybki makaron z ośmiornicą

  • Wegańska beza z owocami

  • Patisony nadziewane tofu

  • Szarlotka idealna z syropem z kwiatów bzu

  • Domowe tofu birmańskie

  • Bułeczki na parze z pieczonym tofu

  • Amarantusowy sernik z mango

  • Dietetyczne burgery z botwinki

  • Dietetyczny chłodnik z kalarepą

  • Prosty chleb bezglutenowy

  • Ciasteczka matcha z białą czekoladą

  • Chrupki ciecierzycowe

  • Słodko-słony puszysty sernik z karmelem

  • Frittata z topinamburu z kurkami

  • Szybki chleb rozmarynowy bez wyrabiania

  • Wiosenna sałatka z kaparami

  • Omlet z kurkami

  • Ananasowe racuszki bezglutenowe

  • Makaron z kurkami i pokrzywą

  • Bułeczki orkiszowe ze słonecznikiem

  • Bezglutenowe brownie jaglane z goji

  • Ciasteczka cannele

  • Różowe naleśniki orkiszowe

  • Papryka konserwowa

  • Domowa pasta waniliowa

  • Orkiszowa tarta z cukinii

  • Steki z czerwonej kapusty i grillowanym serem halloumi

  • Puszyste pancakes na maślance z miodem lawendowym

  • Rogale śniadaniowe z makiem

  • Pieczone buraki z kozim serem

  • Tarta bezglutenowa z kurkami

  • Makaron szpinakowy z suszonymi pomidorami i ośmiornicą

  • Warkocz chlebowy z pesto

  • Porzeczkowy curd

  • Jaglane batony energetyczne

  • Potrawka z ryżu z czerwonymi warzywami

  • Dżem z jagód

  • Zielona pasta kanapkowa

  • Zielona zupa krem ze szpinaku i cukinii

  • Naleśniki z twarożkiem i owocami

  • Czerwona kapusta z cebulą

  • Wegański makaron z pesto z liści rzodkiewki

  • Owsiane Crumble z morelami i migdałami

  • Jaglane babeczki z porzeczkami i kruszonką

  • Ogórki kanapkowe z curry

  • Domowe lody miętowe z czekoladą

  • Pasta kanapkowa jajeczna z awokado

  • Tajska zupa kokosowa z indykiem

  • Pesto wege z pokrzywy

  • Wege jabłecznik z mąki owsianej

  • Filet z indyka i warzywa zapiekane w syropie klonowym

  • Baza do koktajli typu Mojito

  • Domowa lemoniada energetyczna

  • Lemoniada lawendowa

  • Babeczki z nadzieniem żurawinowym

  • Pyzy ziemniaczane z indykiem

  • Maślane ciasto drożdżowe z kruszonką

  • Sajgonki wegetariańskie

  • Nachos zapiekane z gorgonzolą i guacamole

  • Grillowana polenta

  • Szybkie mini tarty z szynką i brukselkami

  • Pieczone kasztany jadalne

  • Keks angielski mocno migdałowy

  • Pierogi z kaszą gryczaną

  • Zakwas na żur z mąki orkiszowej

  • Sałatka szwedzka z ogórków

  • Tarte buraczki marynowane

  • Dżem z czarnej porzeczki i jabłek

  • Sałatka warzywna kolorowa do słoików

  • Frużelina wiśniowa

  • Dżem agrestowy z kiwi

  • Dżem pomarańczowy z imbirem

  • Syrop z kwiatów czarnego bzu

  • Domowy syrop lawendowy

  • Gulasz z ciecierzycy z bulgurem

  • Bagietki z gruszką i orzechami

  • Mini serniczki na zimno z rabarbarem

  • Owocowe galaretki z serkiem

  • Mini kanapki z pumpernikla

  • Tartaletki kokosowe z musem czekoladowym i malinami

  • Zapiekane awokado

  • Wiosenna sałatka z jajkiem

  • Marokańska zupa z soczewicy

  • Gulasz z cukinii i selera

  • Pizza wege z dymką

  • Pierożki francuskie z serkiem

  • Koperty francuskie z bazyliowym pesto

  • Ciasto ouarka z kremem i migdałami

  • Bakław

  • Rolki francuskie z serem i miętą

  • Kuskus z warzywami

  • Wegańska panna cotta z czereśniami

  • Omleciki biszkoptowe

  • Bułki gryczane bezglutenowe

  • Ciasto półfrancuskie

  • Chleb na zakwasie

  • Pieczony kalafior w jogurcie

  • Pizza bianca z pomidorkami i szparagami

  • Komosa ryżowa z tuńczykiem i sorbetem

  • Falafel

  • Knedle jaglane z nektarynkami

  • Tort cytrynowo-herbaciany

  • Bułki grahamki na zakwasie

  • Makaroniki francuskie

  • Bagietki na zakwasie

  • Maślane bułeczki śniadaniowe

  • Bakłażany na ostro

  • Orzeźwiająca sałatka z bobem

  • Zupa krem z białych szparagów

  • Japoński omlet tamago

  • Kolorowe rufle

  • Tort czekoladowy z borówkami

  • Chałka maślana

  • Chleb orkiszowy

  • Ciasteczka biszkoptowe z kremem

  • Sernik z rabarbarem

  • Krystalizowane fiołki

  • Szybka tarta czekoladowa bez pieczenia

  • Mini serniczki z herbata matcha

  • Chrupki z bobu

  • Pilaw z ryżu

  • Fatayer z indykiem

  • Ciasteczka maślane z nerkowcami

  • Ciasteczka potworki

  • Batony energetyczne bez pieczenia

  • Szybkie ciasto tropikalne

  • Domowy pumpernikiel

  • Suflet czekoladowy

  • Chleb z pokrzywą

  • Szybki chleb czystoziarnisty

  • Wegański pasztet warzywny

  • Domowe lody dyniowe

  • Chleb z żurawiną

  • Deser tiramisu

  • Kotleciki z cukinii

  • Gnocchi dyniowe z bazylią

  • Kluseczki marchewkowo-cynamonowe z orzechami

  • Orzeźwiające mango lassi

  • Mini tarty jaglane z krewetkami

  • Szybki torcik piankowy

  • Wege burgery

  • Domowe bułki do burgerów

  • Ciasto z budyniem rabarbarowym i nektarynkami

  • Sambousek warzywne

  • Grilowana pita z serem halloumi

  • Twarożek z grzybków kefirowych

  • Babeczki serowe z makaronu ryżowego

  • Brik z tuńczykiem

  • Arabskie ciasto z kaszy manny

  • Zdrowa, wegańska nutella

  • Chlebki Pita

  • Fiński pieczony naleśnik z borówkami

  • Pożywny deser z tapioki

  • Owocowa wegańska jaglanka bez cukru

  • Bułeczki busyniowe z orzechami

  • Ciasteczka listki z mąki teff

  • Smażony banan warzywny

  • Dyniowe bułeczki śniadaniowe

  • Ozdobny makaron do rosołu

  • Precle śniadaniowe

  • Pyszne ciasteczka Cantucci

  • Risotto z krewetkami

  • Zielony koktajl z mlekiem konopnym

  • Zakwas żytni na chleb

  • Sałatka z wędzona makrelą

  • Tahini domowe

  • Tarta orkiszowa z cukinią

  • Domowe masło orzechowe

  • Tabbouleh z granatem

  • Zupa z bobu

  • Daktyle nadziewane

  • Pstrągi nadziewane po marokańsku

  • Hummus z fasoli jaś

  • Wegańskie beziki bez cukru z wodą różaną

  • Dżem z płatków róży

  • Ramen

  • Bezglutenowe placuszki z mąki teff

  • Bliny gryczane z łososiem i kawiorem

  • Pie z wątróbką jagnięcą i puree z groszku

  • Sushi

  • Bezglutenowy chleb tostowy

  • Chrupiące gofry z piekarnika

  • Makaron czekoladowy z owocami

  • Waniliowe mleko jaglane

  • Czekoladowe mleko z batatów

  • Bezglutenowe brownie czekoladowo-orzechowe

  • Wegańskie, bezglutenowe ciasto figowe z karobem

  • Wegański chlebek sezamowo-bananowy

Więcej przepisów

Przepisy użytkownika _Olla_
lubi 56 użytkowników.


Przepisy polubione przez _Olla_

  • Waniliowy ryż z malinami

  • Mix sałat z pomidorkami i serem

  • Kakaowa owsianka z bananem

  • Kokosowe muszelki z niespodzianką

  • Zapiekanka z białej kapusty

  • Słodki mus na podwieczorek

  • Kotlety sojowe w jaju na ostro

  • Dietetyczna sałatka z makrelą

  • Dietetyczny deserek na słodko

  • Ciasto Bounty bez pieczenia (wegańskie i bezglutenowe)

  • Cytrynowe ciasto z makiem i jabłkami

  • Zupa warzywna z pieczarkami

  • Ciasto ze śliwkami i pianką

  • Pierogi z boczniakami

  • Bułeczki z serkiem

  • Pieczona owsianka z brzoskwiniami

  • Marokański gulasz z ciecierzycą

  • Miękkie gofry kokosowe

  • Rogaliki na maślance

  • Sernik ze śliwkami i kruszonką

  • Placki marchewkowo-owsiane

  • Bułki dyniowe z natką pietruszki

  • Muffinki jogurtowe z rodzynkami

  • Babka cytrynowa

  • Placuszki z cukinii

  • Naleśniki po mojemu

  • Placki ziemniaczane z cebulką

  • Cukiniowe krążki w cieście

  • Mini babeczki na białkach z żurawiną i kremem serowym

  • Batony bakaliowo-migdałowe (bez cukru)

  • Letnie szaszłyki z tofu

  • Waniliowy tofurnik na zimno

  • Słonecznikowa chałwa z żurawiną

  • Krem z batatów i marchewek z nutą chrzanu

  • Proteinowe wegańskie gofry kokosowo-truskawkowe

  • Wegańska twarogowa sałatka z warzywami gruntowymi i ziołami

  • Dal Tadka, czyli soczewica po indyjsku

  • Prosty deser truskawkowo-czereśniowy

  • Młoda kapusta z grochem i marchewką

  • Waniliowy sernik z kaszą gryczaną

  • Wegański deserek raffaello

  • Kopiec kreta- wegański & fit

  • Sałatka brokułowa

  • Brownie z kremem malinowym

  • Pieczona czekoladowa owsianka z truskawkami

  • Sałatka z kuleczkami ryżowymi z tahini

  • Czekoladowa galaretka w formie latte macchiato

  • Owsianka truskawkowo-waniliowa

  • Zapiekanka ziemniaczana

  • Paprykarz z kaszą jaglaną

  • Wegańska wilgotna babka truskawkowo-kokosowa

  • Chleb z dynią, orzechami włoskimi i tymiankiem

  • Kakaowe ciasto z kremem

  • Gofry cappuccino

  • Czekoladowa baba drożdżowa z chili

  • Mini pączki serowe

  • Gryczane pierogi z bobem

  • Snikers Tofurnik

  • Rukola, gruszka i żurawina - sałatka idealna

  • BEZsernik truskawkowy

  • Różane praliny raw

  • Czekoladowy torcik z fasoli z galaretką porzeczkowo-kokosową

  • Witaminowa bomba czyli najpyszniejszy koktajl owocowy z truskawkami

  • Bomba antyoksydantów w odmładzającym koktajlu

  • Niedzielny deser - jeżynowe fit lody z wanilią i borówkami

  • Antyrakowy koktajl nawadniający i uzupełniający poziom elektrolitów

  • Obraz to więcej niż 1000 słów, a smak musicie spróbować sami

  • Z puddingiem chia każdy dzień zaczniesz z energią i uśmiechem

  • Mango z woda kokosową? Idealna para i postawa koktajlu, spróbuj!

  • Zielony koktajl chroniący i wzmacniający wzrok

  • Koktajl borówkowy przeciwnowotworowy

  • Zdrowy, niesamowicie kremowy i aksamitny koktajl czekoladowy

  • Koktajl dla zdrowia i urody z witaminą C i antyoksydantami

  • Ciasto cytrynowo-korzenne

  • Kapusta z jarmużem i marchewką

  • Pomidory faszerowane dzikim ryżem i brokułem

  • Szybkie ciasto z owocami

  • Naleśniki z mąki teff

  • Jaglany snickers

  • Krakersy jęczmienne

  • Piernik z rabarbarem

  • Ciasteczka pomarańczowo-kakaowe

  • Polenta z sosem w stylu meksykańskim

  • Placki z kapusty włoskiej

  • Zupa soczewicowa

  • Kotleciki z kurczaka z bobem i płatkami kukurydzianymi

  • Pierogi z jagodami

  • Tarta wiśniowa

  • Kakaowe ciasteczka z ziarnami słonecznika

  • Fasolka szparagowa z marchewką

  • Hummus z jablkiem

  • Sajgonki z dzikim ryżem i jajkiem

  • Letni koktajl na opalanie

  • Maślana drożdżówka mega blacha

  • Bezglutenowe jasne ciasto bananowe

  • Ciasto miodowe z makową wkładką

  • Surówka z rzodkiewki i kalarepki

  • Zapiekanka jaglana z warzywami

  • Racuchy z gruszkami

  • Gofry dyniowe z dżemem figowym

Więcej przepisów

Dodaj przepis i zdobądź
punkty

dodaj przepis

Czytaj:
Zgłaszanie przepisu

Wszystkie przepisy wprowadzone przez Użytkowników serwisu muszą zostać zatwierdzone przez Administratora, dopiero wtedy będą widoczne w zakładce Przepisy.

Jeżeli dodałeś przepis i nie widzisz go na liście swoich wpisów - prosimy o chwilę cierpliwości, przepis pojawi się w serwisie po zaakceptowaniu treści przez Administratora.

Szczegółowe informacje znajdziesz w Regulaminie serwisu.

Ranking:
TOP 10

  • 178851 Renixx Renixx
  • 159529 gosia56 gosia56
  • 136264 paulina2157 paulina2157
  • 132460 Stokrotka Stokrotka
  • 120035 Nikita Nikita
  • 115505 H A B I B I  ☺ H A B I B I ☺
  • 111959 Zdrowie na języku Zdrowie na języku
  • 70893 dorotaDS dorotaDS
  • 66888 Zielone Koktajle Zielone Koktajle
  • 63680 annaeko annaeko
zobacz cały ranking
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).