![Racuchy](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-04/7438-photo-main.jpg)
Racuchy
![](/cache/a32x32/files/users/843-avatar-1372202124.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: jajka
Składniki:
mąka ryżowa - 1/2 szklanki
mąka bezglutenowa do naleśników firmy schar - 1/2 szklanki
mleko kokosowo-ryżowe firmy Natumi - 1 szklanka
jajko - 1 szt.
proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
jabłka - 2 szt.
olej kokosowy - (do pieczenia) - 1 słoik
Sposób przygotowania:
W misce mieszamy mąki i proszek do pieczenia
Miksujemy jajko z cukrem waniliowym , do masy dodajemy na przemian: wymieszane mąki z proszkiem oraz letnie mleko.
Jabłka obieramy i trzemy na tarce , wrzucamy do powstałej masy.
Nabieramy łyżką i delikatnie wrzucamy na rozgrzany olej kokosowy. Pieczemy na małym ogniu
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.