![Pasta z fasoli adzuki](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-03/7379-photo-main.jpg)
Pasta z fasoli adzuki
![](/cache/a32x32/files/users/843-avatar-1372202124.jpg)
Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: strączkowe, cytrusy
Składniki:
ketchup bezglutenowy dla dzieci Zwergenwiese - 3 łyżki
oliwa z oliwek - 1 łyżka
czosnek - 3 ząbki
sok z cytryny - 1 łyżka
wodorosty kombu lub wakame - 1/2 garści
rzeżucha - 1 garść
Dodatkowe informacje:
Pasta o oryginalnym smaku dla osób, które dobrze tolerują strączki. Dla dorosłych zamiast ketchupu można dodać suszone pomidory.Sposób przygotowania:
Szklankę ugotowanej fasolki przekładamy do blendera , dodajemy ketchup i wszystkie pozostałe składniki ( z wyjątkiem rzeżuchy). Wszystkie dokładnie blendujemy.
Powstałą pastę wykładamy na talerz, ozdabiamy kiełkami rzeżuchy
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.