Sałatka z pieczonych buraków
dkrzewRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: strączkowe, sezam, cytrusy
Składniki:
marchew - 1 szt.
biała fasola - puszka - 1 szt.
natka pietruszki - 1/2 szt.
słonecznik eko - 5 łyżek
koncentrat pomidorowy - 1 łyżka
oliwa z oliwek - 1 łyżka
cytryna - sok - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Doprawiamy sosem pomidorowym - ( Do koncentratu pomidorowego dolewamy łyżkę oliwy z oliwek i sok z cytryny, do smaku dodajemy sól i pieprz według uznania.) Wszystko mieszamy i podajemy na stół…
Smacznego!!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.