
Jabłka pieczone

Rodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Składniki:
płatki jaglane - 2 łyżki
owoce goji - 1 garść
amarantus ekspandowany - 2 łyżki
cynamon - 1/2 łyżeczki
Dodatkowe informacje:
Popisowe dzieło mojego synaSposób przygotowania:
Dla cierpliwych ( u mnie w domu to mój syn) dekorujemy jabłko słonecznikiem
Do jabłka wrzucamy wymieszane płatki, amarantus i owce goji i cynamon. Jeżeli mamy mało soczyste jabłka czasami dodaje odrobinę mleka kokosowego do środka, tak, żeby płatki były wilgotne. Przykrywamy kapelusz i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C około 40 minut. Większe jabłka trochę dłużej
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.