Sałatka z jajkiem, awokado i łososiem
_Róża_Rodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza,
Zawiera: jajka, cytrusy, ryba i owoce morza
Składniki:
kiełki brokuła trochę
pomidorki cherry - 2 szt.
łodyga selera naciowego - 1 szt.
awokado - 1/3 szt.
jajko na twardo - 1 szt.
sok z cytryny do smaku
oliwa z oliwek extra virgin trochę
pieprz do smaku
suszone oregano do smaku
listki bazylii do smaku
Dodatkowe informacje:
Sałatkę podałam w towarzystwie razowej grzanki.Pozostałą część awokado należy szczelnie owinąć folią aluminiową i włożyć do lodówki, pestkę pozostawić. Po takiej operacji owoc nie powinien ściemnieć , można go dokończyć następnego dnia.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.