budyń owsiany
_Róża_Rodzaj posiłku: desery, jednogarnkowe, śniadanie
Kuchnia (region): indyjska - hinduska, międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
woda - 1 szklanka
mleko - 3/4 szklanki
siemię lniane - 2 łyżeczki
granat - 1/2 szt.
syrop różany - 4 łyżki
Dodatkowe informacje:
Ja zaserwowałam ciepły budyń na śniadanie, można równie dobrze nałożyć deser do pucharków, schłodzić i zjadać na zimno.Sposób przygotowania:
Przekładamy budyń do miseczek lub głębokich talerzy, dekorujemy pestkami granatu, polewamy resztą syropu różanego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.