
Łosoś ekologiczny

Ryba o apetycznym różowopomarańczowym mięsie to bogactwo substancji odżywczych niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Od wielu lat króluje na naszych stołach, ale co kryje się w jego wnętrzu? Co otrzymujemy, wybierając łososia z ekologicznej hodowli? Specjalnie dla Was rozmawialiśmy z producentem najwyższej jakości bio łososia - firmą Limito.
BOGACTWO SMAKU I NIE TYLKO
Regularne spożywanie ryb morskich w tym także łososia niesie za sobą nieocenione korzyści dla zdrowia. Tłuste ryby morskie są bowiem doskonałym źródłem kwasów tłuszczowych Omega- 3, które dbają o serce, układ krążenia, likwidują stany zapalne w organizmie, wspierają prawidłowy rozwój intelektualny dzieci, wzmacniają odporność i redukują stres.
ŁOSOŚ ŁOSOSIOWI NIERÓWNY
Choć łosoś jest już produktem ogólnodostępnym, przy jego wyborze warto kierować się nie tylko ceną, lecz przede wszystkim jego klasą. Wyróżniony certyfikatem Dobry Produkt łosoś norweski plastry BIO firmy Limito to gwarancja nie tylko dobrego smaku, ale i najwyższej jakości. Produkowany w jednym z najnowocześniejszych zakładów przetwórstwa rybnego w Europie spełniającym najwyższe standardy dla przetwórców żywności, potwierdzone wieloma certyfikatami m.in. HACCP, IFS, BRC czy BIO, przed opuszczeniem fabryki poddawany jest ścisłej kontroli na każdym etapie produkcji i spełnia wszystkie europejskie standardy dla żywności organicznej. W czasie produkcji łososia ściśle kontrolowane są m.in. temperatura i poziom naświetlenia wody oraz sposób czyszczenia i monitorowania akwenów przeznaczonych do hodowli.
HODOWLA ODWZOROWUJĄCA NATURĘ
Łosoś norweski BIO Limito hodowany jest w warunkach, które przypominają warunki środowiska naturalnego, karmiony jest głównie pokarmem zawierającym produkty pochodzenia rybiego, surowymi warzywami (tylko i wyłącznie z certyfikowanych upraw organicznych) oraz witaminami i minerałami, a pasze nie zawierają żadnych substancji chemicznych w tym hormonów wzrostu i substancji syntetycznych, które mogłyby ingerować w naturalne środowisko łososia W produkcji łososia Limito BIO nie są także stosowane żadne wzmacniacze smaku i zapachu, sztuczne barwniki i konserwanty. Plastry Limito BIO cięte są z najlepszej, środkowej części fileta łososia klasy Superior, a solone są w procesie sucho solenia nie zaś nastrzykiwane solanką.
DLA KAZDEGO COŚ DOBREGO
Łosoś BIO firmy Limito dostępny jest w postaci wędzonej na zimno, wędzonej na gorąco oraz w postaci surowej mrożonej, stwarza nieograniczone możliwości kulinarne i warto po niego sięgać nie tylko od święta.
Tomasz Nakielski
ekspert kategorii ryby
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.