Fit Kokosanki
Zuzanna WiśniewskaRodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: jajka
Składniki:
olej kokosowy - 50 g
ksylitol - 50 g
Dodatkowe informacje:
Kokosanki w wersji mniej dietetycznej można również polać po upieczeniu np. rozpuszczoną czekoladą.Sposób przygotowania:
W małym rondelku rozpuść i rozgrzej olej kokosowy, następnie przelej go do miski z wiórkami kokosowymi, wymieszaj i odstaw na chwilę do ostudzenia.
Białka ubij, połącz z ksylitolem i ubijaj dalej na puszystą, sztywną masę.
Ubite białka przelej do wiórek i całość wymieszaj delikatnie szpatułką.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.