Babeczki jaglane ze śliwką
Zuzanna WiśniewskaRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
tapioka (skrobia z manioku) - 220 g
połówki śliwek bez pestek garść
cukier trzcinowy - 180 g
masło - 70 g
cukier waniliowy - 3 łyżeczki
proszek do pieczenia - 1,5 łyżeczki
jogurt naturalny - 200 ml
cynamon - 2 łyżeczki
jaja - 2 szt.
Sposób przygotowania:
60 g cukru trzcinowego, 70 g mąki jaglanej, 70 g tapioki i masło zagniatamy na jednolitą masę, owijamy folią spożywczą i wkładamy do zamrażarki.
Pozostałą część mąki jaglanej, tapioki i cukru trzcinowego mieszamy ze sobą w misce. Dodajemy cukier waniliowy, proszek do pieczenia i cynamon. W osobnej misce wymieszaj: masło, olej, jaja, jogurt i całość przelej do suchych składników. Wymieszaj.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.