Puszyste placuszki z dyni
Zuzanna WiśniewskaRodzaj posiłku: desery, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
jogurt naturalny - 50 g
cukier - 3-4 łyżki
mąka pszenna - 1 i 1/3 szklanki
proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
sól - 1 szczypta
olej roślinny np. rzepakowy - 2 łyżki
cukier puder trochę
Dodatkowe informacje:
Placuszki z dyni to prosty przepis na pyszne śniadanie dla dzieci i smakowita przekąska dla dorosłych.Do zrobienia placuszków potrzebne Ci będzie purée z dyni, którego większą ilość najlepiej przygotować sobie wcześniej i wykorzystywać wg potrzeb do innych przepisów z dynią. Pozostałą porcję purée można np. zamrozić, by następnym razem oszczędzić sobie czasu i pracy ;-)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.