Krokiety z jabłkiem
RybciaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Konkurs z olejem sezamowym BIO PLANÈTE, kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, Sylwester, Wigilia
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
pieczarki - 1 kg
cebula - 0,5 kg
jabłko - 2 szt.
Ser żółty - 0,5 kg
mleko - 1.5 litr
jajko - 4 szt.
bułka tarta - 1 szklanka
olej sezamowy Bio Planete - 100 ml
Sposób przygotowania:
Mąkę, mleko i jedno jajko zmiksować na gładką masę. Dodać do ciasta 4 łyżki oleju sezamowego Bio Planete. Na patelni smażyć cienkie naleśniki, aż do wykończenia ciasta.
Farsz:
Kapustę ugotować z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego. Na patelni podsmażyć drobno pokrojoną cebulę i pieczarki. Odcedzoną kapustę połączyć z cebulą, pieczarkami, serem oraz startymi na tarce jabłkami. Doprawić do smaku.
Do naleśników nałożyć farsz i zawinąć w rulonik. Jajka roztrzepać, przyprawić i zanurzyć w nich naleśnika. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanej patelni, z dodatkiem oleju sezamowego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.