Lekki krem z fioletowego kalafiora z serem, bez niego, oliwa z pestek dyni
EdytakRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Konkurs NA PRZEPIS JESIENNY z olejem BIO PLANÈTE, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, drożdże, nabiał krowi
Składniki:
Kalafior fioletowy - 1 szt.
Ziemniak - 2 szt.
Cebula - 2 szt.
Pieprz, sól (jeśli lubicie), gałka muszkatołowa do smaku
Olej z pestek dyni - 2 do smaku
Olej kokosowy - 1 łyżka
Jogurt - 1 łyżka
Dodatkowe informacje:
-Jogurt jest lżejszym zamiennikiem śmietany, a zupa wciąż staje się bardziej kremowa.-olej z pestek dyni, który dopełnia całość, sprawia, że smak staje się intensywniejszy,
Poza tym wystąpiły u mnie również: ser pleśniowy - osoba, którą częstowałam uwielbia go, a ten pasuje tutaj jak ulał!
Kolendra - co kto lubi, bo ja się od niej uzależniłam, na drugim talerzu wylądowała świeża bazylia.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.