![Rozgrzewająca zupa z pieczonej dyni i marchwi](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2019-10/13170-photo-main.jpeg)
Rozgrzewająca zupa z pieczonej dyni i marchwi
![](/cache/a32x32/files/users/1553-avatar-257826312.jpeg)
Rodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Konkurs NA PRZEPIS JESIENNY z olejem BIO PLANÈTE, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Zawiera: nabiał, drożdże, nabiał krowi
Składniki:
Pieczona dynia - 250 g
Ziemniak obrany, lub dokładnie umyty - 1 szt.
Cebula - 2 szt.
Czosnek - 4 ząbki
Olej kokosowy - 2 łyżki
Imbir, obrany - 4 cm
Ostra papryka - 1/2 łyżeczki
Kurkuma - 2 łyżeczki
Bulion - 1/2 litra
Mleko kokosowe - 1 szklanka
Olej z pestek dyni do smaku
Mozzarella duża kulka - 2-3 szt.
Świeże zioła do smaku
Sposób przygotowania:
Dodać przyprawy i zalać przegotowanym wcześniej bulionem. Orientacyjnie ok. 0,5 litra, ale chodzi o to, by prawie zakrył warzywa.
Smacznego!:)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.