Puszysty omlet (to go) z serem i sałatką
EdytakRodzaj posiłku: lunchbox, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: Konkurs NA PRZEPIS JESIENNY z olejem BIO PLANÈTE
Zawiera: miody, nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
Mleko - 1 łyżka
Parmezan - 1 garść
Roszponka (lub inna sałata) - 1 garść
Warzywa ulubione, surowe (u mnie papryka) - 1 kawałek
Miód - 2 łyżeczki
Olej z pestek dyni - 3 łyżeczki
Musztarda ostra - 2 łyżeczki
Szczypiorek - 1 pęk
Przyprawy ulubione do smaku
Olej kokosowy - 1 łyżka
Pestki dyni - 1 garść
Dodatkowe informacje:
Pestki dyni można podawać świeże, lub prażoneSposób przygotowania:
Mieszamy za sobą miód, olej z pestek dyni, musztardę, ocet.
Pamiętamy, by co jakiś czas sprawdzać omlet. Dotykamy i przesuwamy delikatnie łychą. Gdy usmaży się z jednej strony, przerzucamy go na drugą
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.