Dorsz z karmelizowaną maliną i olejem z pestek dyni
EdytakRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: Konkurs NA PRZEPIS JESIENNY z olejem BIO PLANÈTE
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: miody, cytrusy, ryba i owoce morza
Składniki:
cytryna - 1 szt.
Olej kokosowy bezwonny do smażenia - 2 łyżki
Ulubione przyprawy: zioła / pieprz / sól do smaku
Maliny - 300 g
Świeże zioła (ja wybrałam kolendrę) pęk
Czosnek - 3 ząbki
Bio olej z pestek dyni do smaku
Dodatkowe informacje:
W przepisach poprzednich mówiłam już o fakcie, ze uwielbiam kolendrę. Te „zwiędłe liście” na rybcia to właśnie ona :)Jeśli ktoś woli słodsze klimaty to polecam również dodać trochę miodu do ryby, jeszcze przed upieczeniem
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.