![Dorsz z karmelizowaną maliną i olejem z pestek dyni](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2019-10/13198-photo-main.jpeg)
Dorsz z karmelizowaną maliną i olejem z pestek dyni
![](/cache/a32x32/files/users/1553-avatar-257826312.jpeg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: Konkurs NA PRZEPIS JESIENNY z olejem BIO PLANÈTE
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: miody, cytrusy, ryba i owoce morza
Składniki:
cytryna - 1 szt.
Olej kokosowy bezwonny do smażenia - 2 łyżki
Ulubione przyprawy: zioła / pieprz / sól do smaku
Maliny - 300 g
Świeże zioła (ja wybrałam kolendrę) pęk
Czosnek - 3 ząbki
Bio olej z pestek dyni do smaku
Dodatkowe informacje:
W przepisach poprzednich mówiłam już o fakcie, ze uwielbiam kolendrę. Te „zwiędłe liście” na rybcia to właśnie ona :)Jeśli ktoś woli słodsze klimaty to polecam również dodać trochę miodu do ryby, jeszcze przed upieczeniem
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.