Lekkie bezglutenowe placuszki z pieczonej dyni
EdytakRodzaj posiłku: desery, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Konkurs NA PRZEPIS JESIENNY z olejem BIO PLANÈTE, dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: miody, jajka
Składniki:
Pure z pieczonej dyni - 250 g
Jajko - 1 szt.
Olej kokosowy roztopiony - 2 łyżki
Woda w temperaturze pokojowej - 125 ml
Proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
Cynamon - 1 łyżeczka
Kardamon - 1 szczypta
Olej z pestek dyni kilka kropel
Dodatkowe informacje:
Podawać na ciepło w formie śniadania/ do kawy/ jako przekąskę na zimno. Są miękkie i słodkie, wiec jeśli ktoś nie przepada na tym smakiem to śmiało można zredukować ilość miodu.U mnie pojawiły się one w towarzystwie oleju z pestek dyni, który świetnie przełamał słodycz, ale równie dobrze można podawać je z przetworami, owocami karmelizowanymi, lub swiezymi, czy (zwłaszcza) jeść prosto z patelni :)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.