Naleśniki kukurydziane z twarożkiem i owocami
MelanikaRodzaj posiłku: danie główne, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci
Użyte składniki:
Zawiera: miody, gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka kukurydziana - 1/2 szklanki
mąka pszennna - 1/2 szklanki
olej trochę
twaróg chudy - 1 kostka
banany - 2 szt.
kiwi kawałek
miód - 2 łyżki
posypka cukrowa - 4 szczypty
Dodatkowe informacje:
Dzieci uwielbiają takie dania :)Sposób przygotowania:
Twaróg zmiksować z jogurtem i miodem, dodać pokrojone w kostkę banany, wymieszać. Masą smarować naleśniki, zwijać w rulony. Ozdabiać dowolnymi owocami i np. kolorową posypką.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.