Sushi KETO
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: lunchbox, przystawki i przekąski
Specjalne: dla dzieci, Sylwester
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: gluten, nabiał, soja, pszenica, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
awokado - 1 szt.
serek kanapkowy np. śmietankowy - 4 łyżki
rukola lub inna zielenina - 4 garści
papryka słodka lub ostra (w uznania) - 1 szt.
ogórek - 1/2 szt.
łosoś - 100 g
płaty nori do sushi - 4 szt.
sól - do smaku
pieprz - do smaku
płatki chili - do smaku
sos sojowy tamari (opcjonalnie) - trochę
Dodatkowe informacje:
Takie kawałki Keto sushi możemy spakować do lunchboxu, wyłożyć na przyjęciu. Jeden z naleśników podczas zwijania chciał się rozpaść stąd pomysł aby zawinąć dodatkowo w płaty nori, co ostatecznie smakowo i wizualnie wyszło bardzo dobrze. Podobała mi się również idea takiego rozdzielenia każdej porcji w papilotkach. Składniki też możemy zamieniać na inne, choć ta kompozycja była bardzo trafiona. Przepis na zielone naleśniki znajdziesz na moim profilu.Naleśniki KETO
Sposób przygotowania:
Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.