![Herbatka ze świeżej pokrzywy](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2024-04/17872-photo-main.jpg)
Herbatka ze świeżej pokrzywy
![](/cache/a32x32/files/users/Bas.jpg)
Rodzaj posiłku: napoje
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: cytrusy
Składniki:
Dodatkowe informacje:
Zwykle pokrzywę zrywam w maju, w tym roku jakoś szybciej przyszedł okres zbiorów młodej pokrzywy. Najlepsza jeszcze ta przed kwitnieniem.Prawie codziennie zaparzam i piję świeżo zerwane liście. Dodaje różne dodatki takie jak mięta, owoce, lub mleko. Jeśli nie zaparzam pokrzywy to ją wyciskam i piję sok, gdzie podstawą są owoce cytrusowe i jabłka. Czasami dodaję pokrzywę do sałatek.
Sposób przygotowania:
Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.