Chłodnik w wersji fusion
My Little Food SafariRodzaj posiłku: zupa
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, soja, nabiał krowi
Składniki:
Crème fraîche lub średnio ukwaszonej wiejskiej śmietany - 200 g
koperk - 1 pęk
sos Worcestershire - do smaku
do podania:
ugotowane jajka, avocado, rzodkiewka w plasterkach, młody buraczek w plasterkach, młode listki rukoli
Dodatkowe informacje:
Zupy podawane na zimno popularne są w wielu krajach Świata np. Bułgarii - Tarator, w Rosji - Okroszka, czy w Hiszpanii - Gazpacho. Popularny u nas w Polsce chłodnik buraczkowy podałam z avocado oraz posypałam pikantnymi listkami rukoli dzięki czemu nie tylko wygląda restauracyjne, ale tak też smakuje. W prosty sposób z ogólnodostępnych składników otrzymujemy danie, przywołujące wakacyjne wspomnienia z Francji, Włoch czy Meksyku.Sposób przygotowania:
Dobrze schłodzony chłodnik podajemy z cienko pokrojonym avocado, cienkimi plasterkami rzodkiewki, buraczka, listkami rukoli oraz ugotowanym jajkiem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.