Sałatka z czarną quinoa i z kiełkami rzodkiewki w słoiku na wynos
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: lunchbox, sałatki
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe
Zawiera: cytrusy
Składniki:
szpinak - 1 garść
pomidorki koktajlowe - 1 garść
ciecierzyca ze słoika - 2 łyżki
bazylia liście - 1 garść
czerwona kapusta - 2 łyżki
czerwona cebula - 1/2 szt.
musztarda - 2 łyżeczki
oliwa - 2 łyżki
sok z cytryny - 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
kiełki rzodkiewki - 1 garść
Sposób przygotowania:
Sos vinaigrette : musztardę, oliwę i sok z cytryny mieszamy na jednolitą konsystencję. Doprawiamy solą i pieprze, jeśli trzeba.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.